Какво да хапнете, ако сте изпуснали закуската
Здраве

Какво да хапнете, ако сте изпуснали закуската

Не пропускайте най-важното хранене за деня

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че именно закуската е най-важното хранене за деня.

И въпреки това и множеството предупреждения от специалистите по здравословно хранене, мнозина продължават да прескачат закуската.
Много хора се оправдават, че сутрин нямат никакво време и не могат да си позволят да закусват.

закуската
Не пропускайте най-важното хранене за деня

Забързани в множеството ежедневни служебни и битови задачи, хората забравят да обърнат нужното внимание на тялото си и най-вече на здравето си. Често пъти биват пренебрегвани и знаците, чрез които организмът ви се мъчи да ви покаже, че има нужда от храна.

И както вече казахме – закуската е най-важното хранене за деня. То не само ви дава нужната енергия и събужда организма, а и ви помага да бъдете много по-съсредоточени през деня.
Докато някои хора не изпитват глад сутрин и похапват чак по обяд, то други дори и да са гладни се оправдават, че нямат време за закуска. Трети пък се изкушават да закусят нещо набързо като баничка или рогче, макар да са наясно, че тази храна е нездравословна.

Имайте предвид, че колкото и да са вкусни тестените закуски, особено ако ги комбинирате с кафе, те не са най-добрият вариант за старт на деня. Ако закусвате подобни неща, не се изненадвайте, че усещате постоянна умора и нямате никаква енергия.

Тестените закуски не са най-добрият вариант за здравословно хранене

Ще ви предложим няколко варианта за вкусна и лесна закуска, която бихте могли да хапнете дори в офиса.
Ето ги и тях:

Протеинов бар
Това е един от добрите варианти, които могат да заменят успешно закуската у дома. Ако не разполагате време да си го приготвите сами, можете да си го купите от търговската мрежа.

Мюсли
Те не само са здравословна закуска, а могат да бъдат приготвени от вечерта. Това означава, че няма да ви отнемат от ценното време сутрин. Дори, за да ви е още по-лесно, можете направо да приготвите мюслите в кутийката, която ще вземете със себе си на работа.

Сандвич
Всъщност тук не става дума за обикновен сандвич с бял хляб и множество мазнотии, а за протеинов сандвич. Той несъмнено ще ви засити.

Бананови палачинки
Можете да си приготвите от предходния ден и на следващия ден просто да си ги занесете в офиса, където да закусите.

Яйчени мъфини
Това предложение хем е доста вкусно, хем ще ви засити със сигурност.

Сандвич с авокадо
Той не само е вкусен, а и изключително полезен, пише vesti.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар