Няма да повярвате до какво води недостигът на белтъчини в менюто
Стил в живота

Няма да повярвате до какво води недостигът на белтъчини в менюто

Обикновено отоците се появяват в областта на крайниците

Недостигът на белтъчини в менюто може да доведе до доста сериозни последствия, за които дори не ви е минавало през ум.

Може би мнозина от вас са си задавали въпроса откъде се взема излишната течност в тялото, както и каква е причината за отоците в жегата.

Оказва се, че една от основните причини, водещи до отоци в жегите, е разширяването на кръвоносните съдове. То пък от своя страна е породено от горещото време. Във вените и капилярите се събира течност и кръвта започва да застоява, в резултат на което се появява оток.

белтъчини
Обикновено отоците се появяват в областта на крайниците

Обикновено отоците се появяват в областта на крайниците (ръцете и краката), тъй като там кръвотокът не е толкова интензивен, колкото в останалите части на тялото. Отоците са особено осезаеми при сърдечно болните и хората, страдащи от хипертония или имат проблеми с вените на краката.

Недостигът или излишъкът на течности също може да е причина за отоците. Ако сте изправили организма си пред недостиг на течности, той се подсигурява като започва да складира. При много хора се появяват и торбички под очите.

Недостигът или излишъкът на течности също може да е причина за отоците

В случай, че приемате твърде много течности и то основно сладки напитки, които не утоляват жаждата, а само я засилват, бъбреците не успяват да смогнат. Тъй като не могат да изкарат всичката излишна течност навън, се получават отоци, предимно по ръцете и лицето.

Появата на отоци основно по лицето може да бъде провокирана и от недостига на белтъчини в менюто. Когато на тъканите не им достигат протеини, те имат по-малка еластичност и пропускат влага в междуклетъчното пространство. Не се изненадвайте на подпухналите ви очи, ако сте решили през лятото да се откажете от месото и за заложите основно на приема на плодове и зеленчуци.

Не на последно място трябва да отбележим, че е нужно да се отнасяте много предпазливо към избора на козметични продукти за летния сезон. Не използвайте мазни кремове, които са изключително подходящи за зимния сезон. Заложете само на тонизиращи средства и не прекалявайте с употребата им.

Имайте предвид, че тежките кремове създават един слой върху кожата като ципа, която пречи на клетъчното дишане. Недостигът на кислород, който кожата така или иначе изпитва в летните горещини, също може да се превърне в причина за появата на отоци.

В случай, че отоците са в резултат само на летните жеги, то определено няма място за безпокойство. Обикновено те рядко са сигнал за сериозни здравословни проблеми. С тях лесно можете да се справите дори и с домашни средства, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар