Няколко изпитани средства за справяне с отоците
Здраве

Няколко изпитани средства за справяне с отоците

Много е важно да сте наясно с причината за тях

Отоците са един от най-често срещаните проблеми през лятото.

Те могат да са породени от различни причини. Докато някои от тях са в резултат на недостиг или прекомерна употреба на течности, то други са знак за здравословен проблем.

Може би е излишно да споменаваме, че в първите два случая няма място за притеснение, просто трябва да балансирате приема на вода. В третия случай обаче задължително трябва да посетите специалист.

отоците
Много е важно да сте наясно с причината за тях

Несъмнено отоците винаги могат да бъдат забелязани с просто око. Те могат да се появят под формата на пръстени по ръцете или пък обувките да ви отеснеят. Ако през лятото носите джапанки, след като ги свалите забелязвате по краката си следи от тях, сякаш са се врязали.

При наличието на оток, ако притиснете с пръсти или длан кожата, след това на мястото на притискането остава като ямка. Най-подходящото място за тази проверка са глезените.
Усещането за боцкане и парене по пръстите също е знак за оток. Отоците могат да ви попречат да сгънете пръстите на ръцете си, както и да останете с усещането за болка при стъпване.

Този проблем винаги може да бъде забелязан с просто око

Освен това лицето ви ще се закръгли, а устните ви ще станат по-пухкави. Дори носът ви ще изглежда така, сякаш е надебелял.
Кожата на пръстите по ръцете и краката изглежда много изпъната, а понякога дори има синкави оттенъци.

В случай, че попадате в плен на отоците не само по време на летните горещини, задължително трябва да се посъветвате със специалист.

В следващите редове ще ви разкрием някои изпитани домашни средства за справяне с отоците.

Един от начините за справяне с отоците, е приемът на запарка от брезови листа. За целта са ви нужни 2 с.л. млади листа от бреза, които да се попарят с 500 мл. вряла вода. Оставете сместа да престои половин час, след което прецедете. Приемайте 3-4 пъти на ден от настойката, 30 минути преди хранене.

Друг вариант са листата от червена боровинка. Нужна ви е 1 с.л. листа от червена боровинка, които се заливат с 1 ч.ч. гореща вода. Сместа се слага на котлона и се оставя да ври на бавен огън в продължение на 15 минути. Престоява 45 минути, след което се прецежда и се приема по 1/3 ч..ч. два пъти дневно.

Магданозът също е отлично природно средство за справяне с отоците. Нужен ви е 1 с.л. магданоз, който сте наситнили предварително. Залейте го с 1 ч.ч. вряла вода и оставете сместа да престои един час. След това го прецедете и приемайте по 2 с.л., три пъти на ден, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар