Тези напитки ще свършат истинско чудо за организма ви (I част)
Здраве

Тези напитки ще свършат истинско чудо за организма ви (I част)

До голяма степен допринасят за подобряването на хормоналния фон

Вероятно и вие сте от хората, които съвсем незаслужено подценяват тези напитки. Истината обаче е, че те вършат истински чудеса за организма ви.

Давате ли си сметка, че женското здраве и красота зависят до голяма степен от начина на хранене? Всичко онова, което попада в организма ви, оказва огромно влияние на работата на органите и тъканите.

Още преди много столетия мъдрият Хипократ е казал, че човек е това, което яде. И до ден днешен медиците не спират да повтарят тази сентенция.
И ако смятате, че горе-долу сте наясно с храненето, то знаете ли как можете да нормализирате състоянието си с помощта на напитки?

kdmrjur
До голяма степен допринасят за подобряването на хормоналния фон

Оказва се, че те до голяма степен допринасят за подобряването на хормоналния фон, особено при представителките на нежния пол.
Благодарение на тези напитки можете да подобрите общото си здравословно състояние, репродуктивната функция, да отслабнете, както и да се сдобиете със здрава и кадифена кожа, и гъста коса.

Заради всички тези причини си струва да отделите малко време и внимание на написаното за тези напитки и задължително да ги включите в менюто си.

Те допринасят за подобряването на хормоналния фон

Ето кои са тези вълшебни напитки:

Топла вода с лимон
Тази напитка е истинско съкровище за дамите, особено през летния сезон. Тя ще ви помогне не само да се избавите от вредните токсини, да подобрите имунитета си, състоянието на кожата и храносмилането, а и да отслабнете.

Всичко това се дължи на вълшебните свойства на лимона. Той е в състояние да повлияе хормона на ситостта – лептин. Ако балансът на този хормон е нарушен, в отговор организмът започва да трупа мазнини.

Тази вълшебна напитка се приготвя изключително лесно – в чаша топла вода се изцежда сока на половин лимон. Приема се сутрин на гладно.

Чай от малинови листа
Този чай ще регулира работата на репродуктивната система. Малиновите листа могат да укрепят мускулите на матката, благодарение на което менструалният цикъл, раждането и климактериумът протичат значително по-леко. Този чай дори може да се превърне в ефективен заместител на ароматното сутрешно кафе, тъй като ще ви зареди с невероятна енергия.

Никак не е трудно да си го приготвите. Нужна ви е 1 с.л. сухи малинови листа, които трябва да се залеят с 200 мл. гореща вода. Оставят се за десет минути. Приемайте по една чаша от тази напитка по три пъти на ден. Последният прием не трябва да е преди сън, тъй като в противен случай може да останете да будувате до сутринта, предвид, че действа като кафето, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар