Тези напитки ще свършат истинско чудо за организма ви (II част)
Здраве

Тези напитки ще свършат истинско чудо за организма ви (II част)

Не ги подценявайте, са истинско богатство

Често пъти тези напитки биват подценявани и то съвсем незаслужено. Макар мнозина да не вярват, те вършат истински чудеса за организма.

До голяма степен здравето и красотата на дамите зависят от начина, по който се хранят. Всичко онова, което попада в организма, влияе на работата на тъканите и органите.

Може би сте чували многократно сентенцията на Хипократ, че човек е онова, което яде. И до ден днешен тя е водеща за немалка част от медиците. И ако си мислите, че в основни линии сте наясно с храненето, то знаете ли как можете да подобрите състоянието си благодарение на някои напитки?

напитки
Не ги подценявайте, са истинско богатство

Те повлияват благотворно хормоналния фон, особено при дамите. Благодарение на тези напитки можете да подобрите осезаемо здравословното си състояние, храносмилането, състоянието на косата и кожата, и не на последно място – да отслабнете.

Определено си струва да отделите малко време, за да се запознаете с ползите от приема на тези напитки. Отделете и още малко време, за да си ги приготвите.

Често биавт подценявани, но съвсем незаслужено

Ето кои са те:

Мляко с куркума или т.нар. „златно мляко“
Рецептата за „златно мляко“ или мляко с куркума, е една от най-известните рецепти на Аюрведа. Тази напитка е толкова мощна, че може да балансира всички хормони, да подобри храносмилането, да пребори настинките и не на последно място – да укрепи имунната система.

Към 200 мл. горещо прясно мляко се добавя ½ с.л. куркума. По желание можете да добавите и малко чист пчелен мед. Препоръчително е да я приемате вечер.

Чай от лайка
Чаят от лайка е изключително лековит и поради тази причина може да бъде открит измежду рецептите от старите бабини тефтери. Благодарение на него можете да се избавите от заболявания на червата, стомаха и лигавицата. Той може да ви помогне да облекчите коремните спазми.

Вълшебното лечебно свойство на лайката се дължи на антибактериалните и противовъзпалителни качества. Освен това тя притежава способността да прочисти из основи човешкия организъм.

Приемът на горещата напитка предизвиква изпотяване, а с потта ще изкарате навън всички токсини. По този начин ще се нормализира и работата на червата. Въпреки, че чаят от лайка е изключително полезен, с него не бива да се злоупотребява. Имайки предвид, че той оказва и леко седативен ефект, може да повлияе неблагоприятно върху концентрацията и работоспособността ви.

Ментов чай
Той може да ви избави от умората и да нормализира храносмилателния процес. Освен това ще ви избави от безсъние и раздразнителност, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар