Тези 16 храни, които консумираме ежедневно, са смъртоносни (I част)
Здраве

Тези 16 храни, които консумираме ежедневно, са смъртоносни (I част)

Най-добре е да ги изключите изцяло от менюто си

Задавали ли сте си въпроса колко са полезни всички онези храни, които слагате на трапезата си?

А знаете ли, че някои от тези храни, които консумирате ежедневно, са направо смъртоносни?
Едва ли имате съмнение, че настоящият живот оказва негативно влияние върху здравето ни. Особено, ако вземете под внимание процента на болните от диабет, ракови заболявания и сърдечносъдови проблеми.

Истината е, че въпреки изобилието, хората изпитват все по-голям недостиг на ключови хранителни вещества заради достъпа до бързи и в същото време изключително вредни храни.

храни
Най-добре е да ги изключите изцяло от менюто си

В следващите редове ще ви разкрием кои са тези смъртоносни храни.

МАСЛО
В продължение на дълги години маслото се смяташе за един от най-големите врагове на здравето. Към днешна дата обаче неговото място е заменено от маргарина. Той е изработен от хидрогенирани растителни масла и е изключително богат на трансмазнини. Резултатите от редица проучвания свързват именно консумацията на маргарин с повишен риск от ракови заболявания и сърдечни проблеми. Ако искате да запазите здравето си за дълго време, най-добре би било да заложите на органичен зехтин или кокосово масло.

Затлъстяването е най-малкият проблем, който могат да ви причинят

ГАЗИРАНА ВОДА
Вероятно любителите на газирана вода си мислят, че тя е съвсем безобидна. Истината за нея обаче ще ви изненада доста неприятно. Оказва се, че тя не само е предпоставка за наднормено тегло, а и увеличава значително риска от появата на рак, инсулт, остеопороза, инфаркт и диабет. В Щатите преобладаващата част от населението приема поне по една чаша газирана вода на ден.

КРЕНВИРШИ И САЛАМИ
Преработените меса оказват негативно влияние върху човешкото здраве. Американският институт по ракови изследвания съобщи шокираща информация, свързана с консумацията на обработени меса. От там съобщават, че приемът на само 50 грама дневно на такъв продукт, увеличава с 21% риска от появата на онкологично заболяване.

ЗЪРНЕНИ ЗАКУСКИ
Бързите закуски се приготвят бързо и лесно и поради тази причина са една от предпочитаните храни за закуска. Знаете ли обаче, че преобладаващата част от тях са тъпкани със захар и различни стабилизатори? Тези храни съдържат нездравословни количества витамин А, цинк и ниацин. В някои от тях се съдържат над 30% от препоръчителния дневен прием и то забележете – за възрастни.

ЧИПС
Редовната консумация на чипс може да доведе до затлъстяване, предвид съдържащите се в него сол, мазнини и калории. Другият сериозен проблем, който могат да ви докарат до главата е повишаване нивото на холестерола. Имайте предвид, че чипсът се пържи във възможно най-нездравословните мазнини, а именно транс-мазнини, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар