Тези 16 храни, които консумираме ежедневно, са смъртоносни (II част)
Здраве

Тези 16 храни, които консумираме ежедневно, са смъртоносни (II част)

Най-добре е да ги изхвърлите от менюто си

В първата част на този материал ви запознахме с част от смъртоносните храни, които преобладаваща част от хората консумират ежедневно.

Обикновено хората не обръщат особено внимание на присъстващите на трапезата им храни, докато не се случи нещо фатално – сърдечен удар или пък рак.

Истината е, че можете да сведете до минимум риска да се сблъскате с тези сериозни здравословни проблеми, ако изключите тези храни от менюто си. Никак не е трудно, опитайте, защото резултата определено си струва.

храни
Най-добре е да ги изхвърлите от менюто си

Ето кои са тези храни:

БИСКВИТИ
Несъмнено е много по-лесно да си купите бисквити от магазина, отколкото да забъркате здравословната овесена каша по рецепта на майка ви. Имайте предвид обаче, че в тези сладки изкушения се съдържа немалко количество хидрогенирани масла, каквото е палмовото. Разбира се високите количества захар, съдържащи се в тях също са проблем. Именно те са в основата на голяма част от случаите на сърдечни заболявания, както и рак.

Нямате си на идея колко пагубно влияние оказват върху здравето ви

СИРЕНЕ И КИСЕЛО МЛЯКО
Обикновено хората залагат на кисело мляко с по-малък процент мазнини, тъй като дълго време им е втълпявано, че тези продукти са полезни. Истината обаче е съвсем различна. Оказва се, че липсата на мазнини, е компенсирана с високо количество захар, изкуствени подсладители или висококачествен фруктозен царевичен сироп. Не забравяйте, че като цяло мазнините не са враг, тъй като именно те са храната за мозъка и ума. Хидрогенираните масла, както и транс-мазнините обаче, не са ви от полза.

ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ
Едва ли има човек, който да не обича пържените картофи. Те са много вкусни, но има един проблем и то доста голям – те са пагубни за здравето ви. Ако консумирате дори и малка порцийка пържени картофи в някоя от големите вериги за хранене, трябва да сте наясно, че поемате между 200 и 340 калории. Освен това за пърженето им се използват хидрогенирани масла, които запушват артериите.

СЛАДОЛЕД
Много хора обожават сладолед, особено в летните горещини, но се оказва, че той също е в списъка с вредни храни. В този ред на мисли трябва да го изхвърлите от менюто си или пък да го консумирате възможно най-рядко. Ако консумирате ежедневно по чаша сладолед, увеличавате значително риска от повишаване нивото на лошия холестерол, както и от появата на диабет. Опитайте се да си направите домашен сладолед с високо качество, залагайки на замразено домашно кисело мляко, което е богато на пробиотици, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар