Тези 16 храни, които консумираме ежедневно, са смъртоносни (III част)
Здраве

Тези 16 храни, които консумираме ежедневно, са смъртоносни (III част)

Най-добре е да изхвърлите тези храни от менюто си

Резултатите от последните изследвания проведени от група учени сочат, че 16 храни, които консумираме ежедневно, са смъртоносни.

За да научите кои са тези смъртоносни храни, които ежедневно присъстват на трапезата ни, прочетете следващите редове.

Ето ги и опасните храни, с които трябва да сте много внимателни:

храни
Най-добре е да изхвърлите тези храни от менюто си

Сирене
Несъмнено белият млечен продукт е любим на мнозина. Едва ли бихте могли да си представите богата шопска салата, без подобаващата доза сирене в нея. А и не само. Мнозина например обичат да съчетават пържените картофи със сирене. Разбира се съществуват и още много подобни комбинации.

Любимото на мнозина сирене, което доставя истинско удоволствие при хранене, всъщност крие сериозни опасности. За никого не е ясно, че освен полезният калций, сиренето съдържа и много мазнини. Когато тези мазнини се сдвоят с други храни с висока плътност, това може да се превърне в причина за нездравословно покачване на тегло. За разлика от традиционното сирене, различните видове сирена, които можете да откриете в търговската мрежа, може да са претърпели редица допълнителни обработки. Това означава, че те може да съдържат добавки, които да причинят онкологично заболяване.

Замислете се, преди да ги сложите на трапезата си

Месо
Оказва се, че червеното месо, по което мнозина залитат, не е никак полезно. При все, че при повечето хора умереността се изпарява през прозореца, щом видят червено месо, трябва да сте наясно с факта, че то увеличава значително риска от появата на ракови заболявания.
Макар червеното месо да е любимо на западния свят, то трябва да сте наясно, че то е сериозно предизвикателство за храносмилателната ви система. Освен това списъкът с потенциалните опасности, които крие консумацията на този вид месо, е доста дълъг.

Пържени храни
Без оглед на това дали консумирате чипс или пък пържено месо, трябва да сте наясно с факта, че всичко, което е приготвено по нездравословен начин, е много опасно. Ако консумирате пържени храни повече от четири пъти в седмицата, то вие увеличавате значително риска от затлъстяване. Имайте предвид, че ако консумирате по шест пържени ястия седмично, увеличавате с 41% риска от инсулт.

Бял хляб
Рафинираното зърно е всичко друго, но не и полезно или пък здравословно. В този ред на мисли, е добре да ги избягвате. Имайте предвид, че за направата на белия хляб, зърното бива ситно смляно, а полезните части от него като обвивката му например – отстранени.
Консумацията на бял хляб покачва значително нивата на кръвната захар и повишава риска от инсулинова резистентност и свързаните с нея усложнения, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар