Научете кога плодовете крият опасности за здравето ви
Здраве

Научете кога плодовете крият опасности за здравето ви

Инсулинът пречи на разграждането на мазнините в организма

Оказва се, че плодовете също крият известни опасности за човешкото здраве.

При все, че здравословното хранене напоследък, в което се набляга основно на приема на пресни плодове и зеленчуци, е на мода, трябва да бъдете особено внимателни.

Така например немалка част от храните и напитките, които често биват сочени като полезни, на практика биха могли да ви нанесат много повече вреди. Последната изненада по отношение на здравословното хранене, бе нанесена от експертът по диетика и хранене – Елена Чедиа.

плодовете
Инсулинът пречи на разграждането на мазнините в организма

Тя е категорична, че немалка част от хората, залагащи на здравословното хранене, консумират по грешен начин плодовете. Това на свой ред води до някои проблеми.
Специалистът по диетика и хранене подчертава, че е най-добре да приемате плодовете сутрин.

Факт е, че те са наситени с натурални захари и поради тази причина са източник на доста сериозен брой въглехидрати. Всеки е наясно с факта, че въглехидратите представляват хранителни вещества, чието приемане повишава значително нивата на кръвната захар. В този ред на мисли това несъмнено води до повишено производство на инсулин.

В същото време диетоложката припомня, че инсулинът пречи на разграждането на мазнините в организма. Тя допълва, че е абсолютно нежелателно това да се случва в малките часове на нощта.

Специалистът по диетика и хранене подчертава, че е най-добре да приемате плодовете сутрин

Хората, които страдат от наднормено тегло и биха искали да се справят с този проблем, не трябва да консумират сладки плодове късно вечерта.
В противен случай отслабването няма да се получи в никакъв случай. Дори напротив – може да постигнат точно обратният на желания ефект – да увеличат още повече теглото си.

В този ред на мисли диетоложката посочва, че не се нуждаете от ябълка за през нощта. По-добре да заложите на консумацията на чаша айран. По този начин, докато спите, ще успеете да задържите нивото на кръвната захар и на инсулина в кръвта в нормални граници.

Имайте предвид, че високите нива на инсулин през нощта несъмнено водят до натрупване на мазнини.
В заключение специалистът по здравословно хранене и диетика посочва, че хората, които страдат от наднормено тегло, трябва да сведат до минимум приемът на плодовете. Ако и вие страдате от наднормено тегло и залагане основно на приемът на плодове, не се чудете защо не ви се получава загубата на тегло.

Този съвет важи с особена сила за сладките плодове, каквито са ябълките, бананите, гроздето, авокадото и др.
В заключение експертът по диетика и хранене Елена Чедиа посочва, че най-полезно би било да консумирате плодовете като лека закуска между сутрешното хранене и обядът. В противен случай рискувате не само да не свалите килограмите, а и да качите нови, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар