Важни стъпки за постигане на успешна бременност (II част)
Здраве

Важни стъпки за постигане на успешна бременност (II част)

Всяка една от тези стъпки е от огромно значение

В първата част на този материал ви разкрихме някои от най-важните стъпки за успешна бременност.

Както вече разбрахте, планирането на бременност далеч не е лесна работа. А, ако тя се случи, без да сте я планирали, съществуват сериозни рискове.

Ето какво още трябва да направите, ако планирате бременност:

бременност
Всяка една от тези стъпки е от огромно значение

Сведете до минимум консумацията на алкохол!
Колкото и тривиално да ви звучи, това също е от огромно значение. Ако дамите, които имат желание да заченат, продължат с консумацията на алкохол, е добре да са наясно с факта, че това може да затрудни сериозно процеса. Освен това се увеличава значително и рискът от спонтанен аборт, както и от увреждане растежа и развитието на плода.

Прекомерната консумация на алкохол може да предизвика не само отсъствие на цикъл, а и липса на овулация, както и дефекти в лутеалната фаза на цикъла с неправилно развитие на маточната лигавица и абнормно повишени равнища на хормона пролактин.

При мъжете, желаещи да създадат поколение, алкохолът също оказва вредно влияние. То може да се изрази неправилната функция на черния дроб, както и повишаване нивата на естрогена. Това пък на свой ред може да доведе до нарушения в сперматогенезата и да предизвика допълнителни хормонални проблеми.

При мъжете, желаещи да създадат поколение, алкохолът също оказва вредно влияние

В този ред на мисли бъдещите татковци трябва да запомнят, че алкохолът е токсин, който може да окаже пагубен ефект върху клетките, заети с производството на сперматозоиди.
Съгласно критериите на Световната здравна организация за умерена консумация на алкохол се счита приемът на 20 мл. чист алкохол, средно на ден. Това количество не трябва да надвишава 40 мл. дневно при мъжете.

Ако изпивате между 60 и 90 мл. чиста алкохол дневно, то тогава вече става дума за злоупотреба. Над 120 мл. алкохол на ден пък се третира като сериозна злоупотреба.

Анаболи и кортикостероиди
Анаболните препарати, както и кортикостероидите се считат за пагубни за фертилитета.
При представителките на нежния пол тези препарати биха могли да доведат до липса на овулация. При силния пол пък те предизвикват сексуална дисфункция. Понякога оказват и необратим ефект върху сперматогенезата – количествено и качествено изменение на сперматозоидите.

Алергени
Много е важно да съумеете да се предпазите от алергени – структури и вещества, които предизвикват човешката имунна система да реагира и отделя специфични елементи, наречени антитела. Трябва да знаете, че различните алергени могат да възпрепятстват хормоните, предизвикващи овулация в женския организъм. Съответно в мъжкия организъм може да доведе до значително намаляване броя и подвижността на сперматозоидите. Понякога определени протеини в семенната течност предизвикват алергична реакция в женския организъм. Това води до производството на антитела, които убиват сперматозоидите или ги правят негодни за оплождане, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар