Ето как мазната храна съсипва тялото ви
Здраве

Ето как мазната храна съсипва тялото ви

Откажете се от нея, за да не си причините сериозни здравословни проблеми

Много пъти е говорено и писано за негативните последици от консумацията на мазна храна.

Въпреки, че всички са наясно с негативните последици от консумацията на мазна храна, все още мнозина продължават да залагат именно на нея. В следващите редове ще ви разкрием как мазната храна съсипва здравето ви.

Няма да повярвате какво причинявате на организма си, когато прекалявате с нея. Неотдавна група диетолози се обединиха около идеята, че хората трябва да започват деня си с пица. Може би мнозина биха се зарадвали да консумират пица на закуска. Истината е, че диетолозите я препоръчват пред консумацията на мюсли. Те аргументират препоръките си с факта, че сутрин тялото може да преработва храната значително по-бързо.

мазната храна
Откажете се от нея, за да не си причините сериозни здравословни проблеми

Дори това да е така, вероятно не на всеки ще се понрави идеята да започва деня си със закуска от баничка, бургер или пък пица. А представяте ли си да ви се налага всеки ден да вечеряте бургер или пък нещо, което можете да поръчате набързо в първото заведение, в което влезете.

И, дори да не разполагате с два часа на ден, за да си приготвите нормална храна у дома и след това да разтребите кухнята, пак не се връзвайте на подобни препоръки.
Не забравяйте, че тялото ви далеч не мисли по този начин. Поне редица проучвания сочат, че когато прекалите с консумацията на храни с високо съдържание на сол, захар или наситени мазнини, въглехидрати и мононатриев глутамаг, вършите огромна глупост.

Не си причинявайте всичко това

Терминът „джънк фууд“ е с английски произход и в превод означава „храна-боклук“. Като начало към тази група храни можете да отнесете всички онези пакетирани храни като чипса и бонбоните. Значението на този термин обаче вече е разширено и към него спокойно могат да се добавят и бързите храни (фаст фууд).

Всеки е наясно с факта, че те са готови храни или пък пакетирани такива. За да си ги приготвите, се нуждаете от минимално време за обработката им. Със сигурност преобладаваща част от заетите хора с удоволствие биха се доверили на тях, но само при условие, че не им пука за здравето им.

Трябва да знаете, че една от основните съставки на тези храни е мононатриевият глутамат. Вероятно ще се запитате и какво от това?! Казано накратко той е натоварен със задачата да стимулира вкусовите ви рецептори, така че да ви принуди да искате да ядете отново и отново.

В страните от Европейския съюз, мононатриевият глутамат е обозначен върху етикетите като Е621.

Ето какво се случва с тялото ви, когато консумирате такива храни:
– Рязко покачване нивото на кръвната захар;
– Покачване нивата на холестерола;
– Увеличен риск от сърдечносъдови заболявания;
– Ако прекалявате с тях, рискувате да си причините запек;
– Подуване на корема;
– Затлъстяване, пише vesti.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар