Консумацията на алкохол на плажа крие сериозни рискове. Ето какви!
Здраве

Консумацията на алкохол на плажа крие сериозни рискове. Ето какви!

Не си причинявайте всичко това

Предвид, че се намираме в най-отпускарският месец – август, вероятно мнозина от вас си представят почивката с чаша алкохол в ръка, изпънали се на шезлонг на плажа.

Знаете ли обаче, че консумацията на алкохол на плажа може да доведе до сериозни рискове? В този ред на мисли здравните специалисти отправят сериозно предупреждение, засягащо всички онези, които възнамеряват да консумират алкохол на плажа.

алкохол
Не си причинявайте всичко това

Въпреки общоприетите препоръки, е най-добре във времето между 12 и 17 ч. да си отдъхвате в квартирата. Не забравяйте, че ако сте на плажа, не можете да утолите жаждата си с консумацията на алкохол. Дори резултатите от статистиката сочат, че голям процент от удавените в морето, са се намирали в алкохолно опиянение.

Жегата сама по себе си е изключително опасна за организма ви, а в съчетание с алкохола, се получава взривоопасна комбинация.
В такава ситуация сърцето бие учестено, а съдовете се разширяват, за да може да бъде доставена кръв към горните прохладни слоеве на кожата.

Когато това не е достатъчно, организмът започва да се изпотява, за да се охлади. А това на свой ред води до нова опасност – обезводняване. В този ред на мисли прегряването в съчетание с алкохол може да провокира главоболие, главозамайване или припадък. При топлинен удар освен всичко горе изписано, ще усетите и нарушения в мисълта. Като капак температурата на тялото ви ще се повиши до 40 градуса.

Голям процент от удавените в морето, са се намирали в алкохолно опиянение

Медиците предупреждават, че горещината засилва токсичното действие на алкохола, дори да е бил приет в минимални количества. Освен това високата температура допринася за отделянето на по-голямо количество пот. В резултат на изпотяването, нараства и нуждата от прием на още течности. Не правете грешката да се опитвате да утолите жаждата си с алкохол. По този начин не само, че ще понесете много по-зле горещините, а и рискувате да попаднете в плен на топлинен удар.

Освен всичко казано дотук, не бива да забравяте, че алкохолът повишава нивата на кръвното налягане. По този начин се създава допълнително натоварване за сърцето и съдовете. Основната опасност от напиване в летните горещини се заключава в това, че в състояние на опиянение, ще разграничите много по-трудно симптомите от прегряване.

Ако пък се напиете твърде бързо, съществува риск изобщо да не забележите тези признаци, които наистина са доста тревожни.
Медиците припомнят, че в летните горещини могат да възникнат и мънички тромби, които най-често се появяват по кръвоносните съдове на краката. Заедно с общия кръвоток тези съсиреци могат да попаднат в сърцето или мозъка и да предизвикват запушване на малките кръвоносни съдове. Най-тежките последствия от тези запушвания, са инфаркт и инсулт, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар