Наясно ли сте с ползите от приема на рибено масло?
Стил в живота

Наясно ли сте с ползите от приема на рибено масло?

То е отлично средство за подобряване на концентрацията и паметта

Оказва се, че редовният прием на рибено масло може да донесе много ползи на организма ви.

Една от ползите от приема на рибено масло е, че то помага за по-бързото изгаряне на мазнините. Организмът използва като енергия Омега-3 мастните киселини, а това пък на свой ред позволява изгарянето на повече от телесните мазнини.

Разбира се сам по себе си приемът на рибено масло не е достатъчен. Той трябва да бъде съчетан с подходящ хранителен режим. Хранителният режим на свой ред не трябва да се спазва само за известно време, а за постоянно.

рибено масло
То е отлично средство за подобряване на концентрацията и паметта

Рибеното масло е и отлично средство за подобряване на концентрацията и паметта. Тази хранителна добавка подобрява и когнитивната мозъчна функция.
Редовният прием на рибено масло подпомага и производствения процес на хормоните прогестерон и естроген. Според някои изследвания пък този вид витамин оказва благоприятно въздействие върху яйчниците и тестисите.

Освен всичко останало, рибеното масло е изключително ценен продукт в процеса на разкрасяване. То ще ви помогне да превърнете кожата си в по-здрава и красива. Освен това може да я предпази и от досадното акне.

Рибеното масло е изключително ценен продукт в процеса на разкрасяване

Тъй като Омега-3 мастните киселини, са мощен антиоксидант, те имат противовъзпалително действие върху кожата. Не трябва да пропускаме и фактът, че маслото поддържа влажността и еластичността на кожата.

Качественото рибено масло е една от добавките, които специалистите препоръчват горещо за укрепване здравословното състояние на черния дроб. То подобрява значително функциите на този орган. Според някои специалисти качественото рибено масло дори може да подпомогне процеса на лечение на хепатит С.

Разбира се с рибеното масло, както и с всеки друг витамин, трябва много да се внимава. Специалистите алармират, че ако прекалите с дозировката, можете да предизвикате негативни последствия за организма и най-вече за черния дроб.

Специалистите препоръчват редовния прием на рибено масло при проблеми с щитовидната жлеза. Тайната на тази добавка се крие в това, че тя намалява значително възпалителните процеси в този жизненоважен орган.

За никого не е тайна, че щитовидната жлеза е малка по размери и е разположена в областта на шията. Тя наподобява по форма на пеперуда. Въпреки миниатюрните си размери, тя наистина е от огромно значение за цялостното здравословно състояние на организма.
Недостигът на някой от хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза или пък прекомерното им производство, могат да създадат сериозни проблеми.

Не на последно място, трябва да посочим, че рибеното масло има мощно противовъзпалително действие, което го прави изключително ценен продукт при лечение на възпалени венци и пародонтоза, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар