Ето защо диетолозите препоръчват горещо да консумирате по два килограма диня на ден
Стил в живота

Ето защо диетолозите препоръчват горещо да консумирате по два килограма диня на ден

Много е важно да осигурите на организма си достатъчно количество вода

За мнозина може би препоръката на диетолозите да се консумира по два килограма диня дневно, ще се стори слабо казано нездрава.

Специалистите по хранене обаче са категорични, че е добре през лятото всеки ден да се консумира по два килограма диня на ден.
Може би сте наясно с факта, че тази препоръка не е никак случайна, но пък със сигурност ще искате да научите на какво се основава тя.

диня
Много е важно да осигурите на организма си достатъчно количество вода

Диетологът д-р Огнян Симеонов посочва, че през летния сезон, когато сме завладени от горещините, най-подходящата разхладителна напитка, е водата.
За предпочитане обаче е тя да не е ледено студена, както я консумират повечето хора, а със стайна температура.

Освен това е добре в летните горещини човек да приема и някакви чайове за разхлаждане. Можете да ги замените и с друга топла напитка като загряна вода например. Тук трябва да се направи важното уточнение, че водата в никакъв случай не бива да бъде затопляна на микровълновата. Това трябва да стане на котлон.

Диняйта е идеалният начин да избегнете дехидратацията, ако не пиете достатъчно вода

Всеки е наясно с фактът, че минимумът вода, който децата трябва да приемат е поне 500 мл. дневно. За възрастните минимумът е един литър. Забележете обаче, че тук няма максимум.
Именно поради увеличените нужди от вода през лятото, диетолозите препоръчват горещо приемът на големи количества диня и пъпеш.

Всеки е наясно с това, че те съдържат солидно количество вода. Това е основната причина, поради която се препоръчва редовната консумация на тези плодове. Имайте предвид, че колкото по-голямо количество консумирате на ден от тях, толкова по-добре.

Ако сте от хората, които не пият достатъчно количество вода дори и в летните горещини, то вашето спасение се крие в консумацията на диня. Именно за тази група хора е в сила съветът да хапват поне по два килограма диня дневно. Истината е, че приемайки по-големи количества диня, намалявате значително нуждата си от прием на вода, категоричен е диетологът.

По повод на най-популярните разхлаждащи напитки през лятото – смутита и фрешове, д-р Огнян Симеонов посочва, че между тях има огромна разлика.
Това, което трябва да знаят хората е, че при фрешовете липсва месестата част на плода. Редовният прием на фрешове крие сериозни опасности, тъй като те повишават нивото на инсулин в организма.

Това пък на свой ред активира редица други процеси, които водят до покачване на килограми.
Имайте предвид, че когато се повиши нивото на кръвната захар, това принуждава панкреаса да произведе по-голямо количество инсулин. Това пък на свой ред е сигнал за натрупване на мазнини.

В този ред на мисли специалистът препоръчва приемът на смутита, тъй като в него си остава чистият плод, който е богат на вода, особено ако става въпрос за смути от диня или пъпеш, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар