Учени направиха шокиращи разкрития за витамините
Здраве

Учени направиха шокиращи разкрития за витамините

На практика това означава, че те са абсолютно безполезни

Група учени направиха шокиращи разкрития за витамините, които ще ви накарат да настръхнете.

Членове на Асоциацията на американските кардиолози, са провели широкомащабни изследвания. От тях е станало ясно какво влияние оказват повечето от витамините върху човешкия организъм.

Бил е извършен анализ на таблетките с комбинирани витамини, които се предлагат на пазара. Според заключението на групата учени, провели широкомащабните изследвания, витамините В, С и D, които се съдържат в повечето хранителни добавки, не оказват никакво влияние върху човешкия организъм.

витамините
На практика това означава, че те са абсолютно безполезни

На практика това означава, че те са абсолютно безполезни. По време на проведеното изследване станало ясно, че като единствен източник на витамини за организма могат да се използват само естествените продукти. В тях наистина се съдържат полезни вещества и микроелементи, които оказват благотворно въздействие.

Витамините, създадени от различните фармацевтични компании и продавани в аптеките обаче не влияят по никакъв начин на организма.
В частност можете да си набавите витамините А, С и Е само чрез консумацията на свежи плодове и зеленчуци.

Не разчитайте на полезните им свойства, ако не ги приемате в натурален вид

Освен това екипът от учени твърди, че схващането, че витамин С помага да се възстановите значително по-бързо при настинка, е абсолютно погрешно.
Макар досега да се смяташе, че дефицитът на витамин D е една от основните причини за развитието на болестта на Алцхаймер, практически се оказва, че тази липса не влияе по никакъв начин върху здравето на мозъка.

В същото време педиатърът д-р Надежда Римпова посочва, че макар да не е правено представително изследване на статуса на витамин D у българските деца, се събират все повече данни за дефицит на този витамин при повечето деца. Тенденцията е в световен мащаб.

Тя подчертава, че този витамин е отговорен за костната минерализация. През последните няколко години обаче, са се натрупали и редица други проучвания, свързани с витамина, благодарение на които му биват приписвани и некласически функции. Твърди се, че рецептори за този витамин са открити не само в тъканите и органите, които имат отношение към костното здраве.

Те се намират във всички органи и тъкани като мозък, бял дроб, сърдечносъдова система, мускули, репродуктивна система и др. вече от повече от 3 десетилетия е ясно, че витамин D участва в огромна част от имунологичните процеси на организма. Именно той е един от модулаторите на имунната система и предпазва от инфекции.

Именно поради тази причина децата с по-висок серумен статус на витамин D, боледуват значително по-рядко от инфекции в сравнение с останалите. Освен това дори и когато се разболеят, при тях заболяването протича значително по-леко, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар