Този минерал ще ви помогне да стопите коремните мазнини
Здраве

Този минерал ще ви помогне да стопите коремните мазнини

Тялото се нуждае от този минерал за повече от 300 биохимични реакции

Колкото и невероятно да ви звучи, този минерал е толкова мощен, че може да ви помогне да стопите коремните мазнини, без да се подлагате на строги диети и лишения.

Едва ли има дама, която не би искала да има плосък корем, но за съжаление не всички биха могли да се похвалят с такъв.

коремните мазнини
Тялото се нуждае от този минерал за повече от 300 биохимични реакции

А знаете ли, че можете да подпомогнете процеса по постигане на плосък корем като увеличите приема на един-единствен минерал? Вероятно се чудите кое е това вълшебно средство? Е, няма да ви държим под напрежение и ще ви разкрием, че става въпрос за добре познатият ви магнезий.

Не бързайте да се разочаровате. Магнезият е един от най-важните минерали в организма. Незнайно защо обаче често пъти ползите му за здравето, биват подценявани, при това съвсем незаслужено.

Тялото се нуждае от този минерал за повече от 300 биохимични реакции. Именно той подпомага поддържането на добра нервна и мускулна функция. Освен това поддържа в стабилно състояние сърдечната честота и здравето на имунната система. Не на последно място магнезият прави костната система по-силна и издръжлива.

Той е отговорен за повече от 300 биохимични реакции в организма

С това далеч не се изчерпват всички полезни функции на този минерал. Магнезият регулира нивата на кръвната захар, подпомага нормализирането на стойностите на кръвното налягане и участва в протеиновия синтез и енергийния метаболизъм.

Неслучайно е доста повишен интересът към магнезия в ролята му на средство за превенция и лечение на редица заболявания. Сред тях са хипертонията (високо кръвно налягане), диабетът и разбира се сърдечносъдовите заболявания. Този минерал се абсорбира в тънките черва и се екскретира от организма чрез бъбреците.

Магнезият е много важен и за растежа на чревните бактерии. Съществуват редица убедителни доказателства, които доказват, че слабите хора имат много повече чревни бактерии от пълните.

Оказва се, че добрите чревни бактерии намаляват усвояването на калории, които са сред главните виновници за натрупване на тегло.
Освен това полезните чревни бактерии минимизират дразненето от храна и образуването на газове.

Не бързайте да тичате към аптеката, за да си купите магнезий. Най-добре би било да си го набавите от натуралните продукти. Този минерал се съдържа в доста солидни количества в тъмните листни зеленчуци, пъпешите, бананите, фъстъците, семената от чиа, авокадото, кокосовото масло, тиквените семки, лененото семе, пилето, картофите, скаридите и в суровото постно месо.

Освен това магнезият се съдържа и в черния шоколад, сиренето, зехтина, киселото мляко, кленовия сироп и др., пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар