Този еликсир ще ви избави от подутините и болките в ставите
Здраве

Този еликсир ще ви избави от подутините и болките в ставите

Лимонът не само е свеж, а и е изключително полезен

Ако и вие сте попаднали в плен на подутините и болките в ставите, не бързайте да се отчайвате. Има решение и то не само е много лесно, а и изключително ефективно.

Ще ви предоставим две рецепти от народната медицина, които са истински еликсир. Няма никакво съмнение, че който и от двете да изберете, ще се избавите от подутините и болките в ставите.

ставите
Лимонът не само е свеж, а и е изключително полезен

Няма никакво съмнение, че мнозина обичат лимоните. Разбира се малко са тези смелчаци, които ги консумират натурални, без добавката на захар или пчелен мед. Лимонът обаче е изключително освежаващ плод, особено за летните горещини. Със сигурност на всекиго ще допадне да изпие чаша студена вода с парченца лимон вътре.

Освен, че е свеж, лимонът е и изключително полезен. Той е сочен като един от най-големите натурални източници на витамин С. именно поради тази причина здравните специалисти препоръчват горещо да приемате редовно лимон през есенно-зимния сезон, когато върлуват редица вируси.

Лимоновата кора също не е за пренебрегване. Тя съдържа ароматни, летливи етерични масла, които имат мощни противовъзпалителни свойства. В този ред на мисли лимоновата кора може да ви помогне за:
– Отпускане на кръвоносните съдове
– Избавяне от нервна болка
– Премахване на болката от ставите и мускулите
– Укрепване на мускулите
– Премахване на подутини
– Очистване на тялото от токсини и вредни вещества
– Укрепване на имунитета

Тези рецепти вършат още много чудеса за здравето ви

Малцина са наясно с факта, че лимоновата кора е изключително богата на витамините А, В1, В6 и С. Тя е богата и на минерали като магнезий, фосфор, калий, калций. Освен това в нея се съдържа значително количество пектин и фолиева киселина.

Може би ще ви прозвучи доста невероятно, но тя съдържа десет пъти повече витамини в сравнение с лимоновия сок. Именно поради тази причина е изключително ефективна при пречистване на тялото от токсини.

Ето и рецептите:

№1
Настържете кората на два големи лимона и я поставете в стъклена бутилка. Допълнете я със зехтин и я затворете. Оставете да престои две седмици. Навлажнете парче марля с лимоновото масло и го поставете върху подутините или на мястото на болките в ставите.

№2
Настържете кората на лимона на ситно ренде, за да се получи кашица. Получената лиомнова каша нанесете директно върху засегнатата област. Поставете превръзка, за да задържи лимоновата кора и я оставете да действа поне за два часа.

В допълнение на всичко това трябва да кажем, че ако спортувате и се храните правилно, ще бъдете много по-здрави, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар