Топ рецепти за избелване на зъбите (I част)
Стил в живота

Топ рецепти за избелване на зъбите (I част)

Те не отстъпват по нищо на скъпите процедури в зъболекарския кабинет

Много хора мечтаят зъбите им да изглеждат снежнобели като тези на холивудските звезди.

Всъщност се оказва, че това не е никак трудна задача. Дори не се налага да смените естествените си зъби с изкуствени такива, за да гарантирате белотата им.

Те могат да засияят и с няколко лесни метода. Освен това никой от тях няма да се отрази пагубно на семейния ви бюджет, тъй като не струват скъпо.
Можем да ви уверим, че действат безотказно и резултатите от тях по никакъв начин не отстъпват на скъпите процедури в зъболекарския кабинет.

зъбите
Те не отстъпват по нищо на скъпите процедури в зъболекарския кабинет

Често пъти хората залагат на избелващите пасти, без дори да си дават сметка за сериозните увреждания, които нанасят върху зъбите си.
Това обаче далеч не означава, че не можете да избелите зъбите си успешно и безопасно в домашни условия.

Имайте предвид, че преобладаващата част от избелващите пасти за зъби и води за уста съдържат киселини. Това означава, че не можете да ги използвате при наличието на някакво възпаление или лезии в устната кухина. Освен това не могат да се използват и от хора с лош емайл на зъбите.

Постигането на снежнобели зъби не е никак трудно

Естествени продукти за избелване на зъбите:

Рецепта №1
Смесете по 1 ч.л. кокосово масло и куркума. Добавете и няколко капки ментово етерично масло. С получената паста за зъби можете да замените безпроблемно тази от магазина. Тя не само ще ги почисти до блясък и ще ги избели, а и ще укрепи емайла. Освен това ще ви избави и от болката, ако имате такава.

Рецепта №2
Можете да замените успешно водата за уста с домашно приготвена такава, която по нищо няма да отстъпва на купешката. За целта е нужно да разредите 5 капки чаено масло с 500 мл. вода. Прехвърлете сместа в подходящ стъклен съд с капачка. Освен това би било добре да миете зъбите си с капка чаено масло. Това обаче не трябва да се случва по-често от един-два пъти в седмицата.

Рецепта №3
Смесете две пресни ягоди с 1 ч.л. морска сол и направете хубава каша. Ползвайте тази смес за измиване на зъбите. Не я прилагайте повече от веднъж на две седмици. Следващото измиване с това средство не трябва да е по-рано от 14 дни. Това означава, че можете да прилагате този метод най-много два пъти в месеца.

Рецепта №4
Нанесете кокосово масло върху зъбите си и го оставете да подейства няколко минути. След 15-20 минути почистете зъбите си както обикновено. Правете това почистване на зъбите 2-3 пъти в седмицата, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар