Тези навици, са нужни на здравето ви
Здраве

Тези навици, са нужни на здравето ви

Добре е за всяко нещо да има мярка

В следващите редове ще ви запознаем с навиците, които са много по-необходими на здравето ви, отколкото можете да предположите.

При все, че някои от тях биват определени като „лоши“ навици, редица учени са установили, че всъщност те не само са безопасни, а и дори са добри за здравето.

здравето
Добре е за всяко нещо да има мярка

Тук е мястото да отбележим, че шоколадът е един от тях. Той съвсем незаслужено бива заклеймен като лоша храна. Истината е, че ако искате да запазите младостта и здравето си за по-дълго време, е добре да похапвате шоколад. Но не прекалявайте с количествата.

Червеното вино пък е ключът към по-добрата работа на сърцето и кръвоносните съдове. Време е да споделим с вас и кои са останалите „лоши“ навици, които всъщност са много полезни за здравето.

Ето ги и тях:

Ярост
Специалисти са категорични, че контролираният гняв може да се превърне не само в тоник за тялото ви, а и за ума ви. Редица проучвания показват, че гневът за разлика от стреса и страха, почти не предизвиква прилив на стрес хормона кортизол. За никого не е тайна, че този хормон оказва негативно влияние върху тялото, но в същото време има благотворен ефект върху творческите способности. В този ред на мисли е добра идея от време на време да изпускате парата си именно под формата на гняв. Не ви пречи да сте лошо момче или момиче, нали?

Не се престаравайте с оправянето на леглото

Кафе
Оказва се, че задължителният дневен минимум кафе, е три чаши. Има се предвид силно черно кафе. Може би и вие сте от върлите привърженици на ароматната и ободряваща напитка и сте готови да я излеете върху всеки, който се опита да ви убеди, че е вредна-

Това, което мнозина не знаят обаче е, че редовната консумация на кофеиновата течност намалява значително риска от развитието на диабет тип 2, болестта на паркинсон и някои видове онкологични заболявания. Освен това в него се съдържат много повече антиоксиданти, отколкото в останалите продукти. Ключовият момент към извличането на всички тези ползи, е да не добавяте захар, мляко или сметана.

Мръсотия
Резултатите от скорошно проучване сочат, че хората, които често забравят да оправят леглото си сутрин и да почистят, живеят по-дълго. Освен това се разболяват по-рядко напук на всички разбирания. В подкрепа на думите си специалистите посочват, че тупайки одеялото си, вдишвате много повече акари и бактерии. Разбира се това далеч не означава да не чистите, а да не се престаравате. Добре е да има мярка във всичко, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар