Внимание! Тези храни водят до пристрастяване
Здраве

Внимание! Тези храни водят до пристрастяване

Едва ли ще се изненадате от храните, които са класирани на първите три позиции

Колкото и невероятно да ви звучи, някои храни наистина водят до пристрастяване.

Те действат на организма като наркотик, без който не можете. Резултатите от изследване, проведено сред 520 души в Мичиган разкрива кои са храните, към които е най-лесно да се пристрастите.

храни
Едва ли ще се изненадате от храните, които са класирани на първите три позиции

На участниците в експеримента било възложено да оценят 35 храни по скалата от 1 до 7 като единицата била за най-малко пристрастяващите храни. Седмицата пък съответно трябвало да бъде поставена като оценка на храните, които действат най-пристрастяващо.

В крайна сметка екипът провел изследването, получил доста интересни резултати. Най-изненадващ обаче бил фактът, че 92% от анкетираните имали абсолютно сходни хранителни вкусове.

Ето и кои са най-пристрастяващите храни според това изследване:

Пицата – едва ли ще се изненадате, че именно тя води първенството. Едва ли има човек, който да не обича да похапва пица. Освен за килограмите и калориите, се оказва, че с нея трябва да сте доста внимателни и заради опасността от пристрастяване.

Шоколад – и тук няма никаква изненада. Шоколадът е сладкото изкушение, без което мнозина не могат да изкарат и ден.

Третото място се присъжда на чипса. Макар много хора да са наясно с факта, че той е изключително вреден и съдържа солидно количество мазнини, той все пак остава сред любимите им изкушения.

Опитайте се да не попадате в техен плен

На четвърто място се нареждат бисквитките. Може би на повечето от вас е познато похапването на сладки или солени бисквитки дори и по време на работа. Те почти винаги присъстват на бюрото ви.

Сладоледът е сладкото изкушение, без което мнозина не могат не само през летния сезон, а целогодишно. На това ледено удоволствие определено не може да се устои лесно, особено в летните горещини.

На шесто място разбира се, се нареждат пържените картофки. Няма никакво съмнение, че те са категорично зачеркнати от специалистите по здравословно хранене. Въпреки това те остават любима храна на мнозина, а не само като мезе към бирата.

Седмата позиция е отредена на чийзбургерите. За къде без тях, след като става въпрос за онези храни, за които всички знаят, че са вредни, но въпреки това не могат да им устоят.

Газираните напитки (въпреки, че не са храни) се нареждат на осмо място в класацията.

Предпоследното място е отредено на тортите. Кой ли би могъл да устои на парче торта.

И последната позиция в класацията се пада на различните видове сирена. Може би вече си представихте една голяма салата с домати, краставици, печени чушки, лук и разбира се… солидно количество сирене, пише vesti.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар