Невероятно, но факт! Можете да решите всички тези проблеми с активен въглен (I част)
Здраве

Невероятно, но факт! Можете да решите всички тези проблеми с активен въглен (I част)

Той е отлично средство за намаляване нивата на лошия холестерол

Оказва се, че добре познатият на всички активен въглен може да ви е от полза при решаването на редица здравословни проблеми.

Може би сте чували доста за ползите от приема на активен въглен. Наясно ли сте обаче с всичките му полезни свойства и за какво можете да го използвате? В следващите редове ще ви разкрием списък с здравословните проблеми, които можете да разрешите чрез употребата на активен въглен.

активен въглен
Той е отлично средство за намаляване нивата на лошия холестерол

Ето кои са те:

Холестерол
Активният въглен е отлично средство за намаляване нивото на лошия холестерол. Макар мнозина да подценяват тази опасност, трябва да сте наясно, че той удвоява риска от появата на сърдечносъдови проблеми. Резултатите от няколко изследвания сочат, че ако приемате 8 г. активен въглен по три пъти на ден, нивото на лошия холестерол ще се понижи с цели 41%. В същото време ще повишите нивото на добрия холестерол с 8%. И всичко това , без странични ефекти.

Хранително отравяне
Само в Щатите всяка година около 48 милиона души получават хранително отравяне. Един от начините да се предпазите от неприятните повръщане, болки в корема, диария и изгубени дни, които неизбежно следват тежките отравяния, е приемът на активен въглен. Много е важно да знаете, че трябва да започнете да го приемате още при първите симптоми. Това е едно от най-ефикасните средства за неутрализиране на токсините.

Активният въглен върши чудеса

Коса
Токсините, мръсотията и мазнините, които затормозяват организма оказват негативно влияние и върху състоянието на косата й. Основният признак, по който можете да разпознаете този проблем, е мазната коса. За да й придадете блясък и копринена мекота, можете отново да прибегнете до активния въглен.

Лош дъх
Ако имате неприятен дъх, активният въглен ще ви помогне да се справите с този проблем. Той е отлично средство за нормализирането на алкално-киселинния баланс в устната кухина. Благодарение на него ще предпазите не само зъбите, а и венците от различни болести и бактерии.

Прочистване на храносмилателния тракт
За никого не е тайна, че храната, която консумираме е много замърсена. Така например плодовете и зеленчуците съдържат пестициди, месото пък е натъпкано с хормони на растежа, а в питейната вода се съдържат множество химикали. Казано с други думи съвременното общество живее в изключително токсични условия.

Както всички останали боклуци, така и тези се натрупват в храносмилателната система. Това несъмнено води до различни възпаления, които пък на свой ред ви лишават от сила и енергия. Погрижете се за здравето на храносмилателния тракт и несъмнено ще се почувствате много по-добре. Трябва само да прочиствате редовно храносмилателната си система чрез приема на активен въглен, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар