Само с няколко продукта от кухнята ще забравите за бръчките по лицето
За красотата

Само с няколко продукта от кухнята ще забравите за бръчките по лицето

Тази маска върши истински чудеса

Нужни са ви само няколко продукта от кухнята, за да забравите за бръчките по лицето.

Истината е, че тези продукти присъстват във всяка кухня. Ако поради някаква причина не разполагате с тях, можете да си ги набавите в най-близкия магазин.

Преди пет века един от основните стандарти за красота сред жените на Великобритания, са били безупречната порцеланова белота на кожата на лицето и деликатен руж.
За да постигнат този ефект дамите използвали дори токсични вещества като смес от бяло олово, мед и зехтин.

бръчките
Тази маска върши истински чудеса

Не бързайте да се притеснявате, няма да ви се наложи да се подлагате на подобни процедури, за да се избавите от бръчките по лицето. За щастие обаче историците са открили, че грижата за лицето в древни времена далеч не е била толкова опасна, колкото вероятно си я представяте. Обикновено най-добрите средства се състоят от прости съставки. Еликсирът, който ще ви предложим против бръчките на лицето, е точно такъв.

Аристократичните дами, които имали финансова възможност и не искали да вредят на кожата на лицето си, залагали основно на вино и грис.
От тези два продукта те приготвяли маска, която почиствала отлично порите на лицето.

Никак не е трудно да се справите с тях в домашни условия

За да си приготвите тази вълшебна домашна маска, която бори успешно бръчките по лицето, са ви нужни следните продукти:
1 ч.л. чист пчелен мед
1 ч.л. сухо червено вино
1 ч.л. натурално кисело мляко
2 ч.л. грис

Смесете всички тези продукти в неметален съд до получаването на еднородна консистенция. Намокрете една хавлиена кърпа с гореща вода и забършете лицето си с нея. Когато кърпата се поохлади малко, я поставете върху лицето си и я задръжте за пет минути.

След това нанесете сместа, която приготвихте по-рано върху лицето и шията си. За целта използвайте леки кръгови движения. Нека маската остане на лицето ви за 20 минути. След това я отмийте с топла вода, подсушете лицето и шията и нанесете хидратиращ крем.

Нужно е да повтаряте тази процедура поне два пъти в седмицата. Освен това трябва да знаете, че тя се прилага вечер, непосредствено преди сън. От незапомнени времена тази маска за лице се прилага при суха и старееща кожа. Тя има невероятен подмладяващ ефект.

Освен, че ексфолира деликатно мъртвите клетки на кожата, тя действа като естествен овлажнител. Не само ще достави на кожата ви нужните витамини и макро- и микроелементи, а и ще подобри кръвообращението, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар