Ето така се приготвя правилно медената вода за лечение и отслабване
Здраве

Ето така се приготвя правилно медената вода за лечение и отслабване

Тя е истинско съкровище

Медената вода, е отлично средство не само за лечение, а и за отслабване.

За да си приготвите обаче правилно медената вода, трябва да сте наясно с някои важни моменти.

Всеки е наясно с това колко е полезен пчелният мед. За медената вода обаче като че ли се говори съвсем малко.
Още от древни времена хората са я използвали не само за лечение, а и за разкрасяване. Освен това едва ли ще отречете, че можете да я сложите и като изключително вкусна напитка на трапезата си, ей така, без повод.

медената вода
Тя е истинско съкровище

Факт е, че от нея можете да извлечете много ползи. Тя не е никак трудна за приготвяне, а в същото време е изключително полезна. Тя може да ви помогне да повишите имунитета, да подобрите храносмилането, да се избавите от хронична хрема или бронхит, както и да прочистите организма си.

Благодарение на нея можете да повишите противовирусната, противогъбичната и антибактериалната защита на организма. Не само ще възстанови чревната микрофлора, а и ще нормализира работата на бъбреците и дебелото черво. Освен това ще ускори метаболизма и ще засили работата на дебелото черво. Това далеч не са всички полезни свойства, които можете да извлечете от нея.

За да извлечете максимална полза от нея е необходимо да я приготвите правилно

Медената вода нормализира киселинността на стомаха, оказва благотворно действие върху нервната система, помага при хроничен запек и не на последно място – е незаменим помощник в процеса на отслабване.

За да извлечете всички тези ползи от приема на медена вода, е нужно да сте наясно как да я приготвите правилно. Вземете 1 ч.л. мед и я разтворете в чаена чаша вода. По този начин ще получите 30%-ов меден разтвор. Това, което малцина знаят е, че този разтвор е със състав, подобен на кръвната плазма.

Когато разтваряте меда в непреварена вода, се формират клъстърни връзки, а това повишава неколкократно лечебните свойства на разтвора. Без значение дали сте решили да пиете медена вода за лечение или за профилактика, то трябва да спазвате едно много важно правило – задължително да я приемате на празен стомах. Пийте по една чаша от нея всяка сутрин.

Имайте предвид, че можете да я използвате и като средство за разкрасяване. Тя подхранва кожата на лицето в дълбочина. За целта е достатъчно да измивате лицето си всяка сутрин и вечер с медена вода.

Ако пък искате да отслабнете, разтворете 1 ч.л. мед в чаша с вода със стайна температура. Разбъркайте добре и изпийте на малки глътки. Винаги приемайте тази напитка сутрин на гладно, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар