Тези симптоми издават, че страдате от недостиг на магнезий
Здраве

Тези симптоми издават, че страдате от недостиг на магнезий

Не подценявайте нито един от тях

Магнезият е вторият по важност минерал в човешкия организъм. Това означава, че ако страдате от недостиг на магнезий, може да доведе до сериозни последици за здравето ви.

Този макронутриент участва в повече от 300 биохимични реакции в организма. От този микроелемент се нуждаят почти всички тъкани в тялото. Той взема участие дори в метаболитния процес и регулира работата на имунната система.

недостиг на магнезий
Не подценявайте нито един от тях

Ако страдате от недостиг на магнезий, това може да доведе до сериозни смущения във функционирането на органите. Именно поради тази причина е добре да поддържате балансирано нивото на този микроелемент, който е от огромна важност, както вече разбрахте.

Необходимата дневна доза магнезий за мъжете е 300 мкг, докато за жените, тя е 170 мкг. Нуждите на организма от този микроелемент се увеличават при големи физически натоварвания, както и при бременност.

Ето кои са основните и лесно разпознаваеми симптоми, че страдате от недостиг на магнезий:

Умора
Постоянното усещане за умора, особено рано сутрин, когато едва събудили се, вече се чувствате уморени, е един от сигналите, че страдате от недостиг на магнезий. Хроничната умора е много ярък израз на недостига на този микроелемент.

Не пренебрегвайте нито един от тези симптоми

Мускулни крампи
Ако често имате мускулни крампи през нощта и не ви оставят да поспите, то това отново е знак, че ви липсва магнезий. Крампите се дължат на това, че нервните ви влакна не са достатъчно пълни с този микроелемент и е нужно да ги „нахраните“.

Мигрена
В случай, че често ви измъчва мигрена, това също е знак за недостиг на магнезий. Постепенното увеличаване на приеманото количество от микроелемента ще ви гарантира по-спокоен живот, защото не след дълго симптомите ще започнат да отслабват.

Безсъние
Ако сте паднали в жертва на безсънните нощи, вероятно организмът ви страда от недостиг на магнезий. Когато набавите нужното количество магнезий на организма си, можете да сте сигурни, че сънят ми ще се върне отново. Ще започнете да спите по-сладко дори и от бебетата.

Болка в ставите
Ако ви измъчва болка в ставите не само в резултат на наранявания, то си струва да обърнете внимание на нивото на магнезий в организма ви. Когато му осигурите нужното количество, то болката най-малко ще намалее значително, ако не изчезне напълно.

Запек
Макар мнозина да подценяват това състояние, обикновено запекът е причина за редица опасни заболявания. За да нормализирате перисталтиката на червата си, е нужно да добавите към менюто си повече продукти, съдържащи магнезий, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар