Този тест ще ви разкрие каква е причината за вашия косопад
Здраве

Този тест ще ви разкрие каква е причината за вашия косопад

Не пренебрегвайте нито една от причините

Много от хората, страдащи от косопад, така и не разбират коя е причината, довела ги до този проблем.

В следващите редове ще ви предоставим лесен тест, благодарение на който можете да разберете причината за вашия косопад.

косопад
Не пренебрегвайте нито една от причините

Несъмнено косата е един от най-щедрите дарове на природата, който всяка жена обожава. Когато косата е гъста и красива, жената се чувства уверена и привлича погледите на околните.
Няма начин гъста и добре поддържана коса да остане незабелязана.

Ако обаче косата започне да окапва, то тогава положението става доста неприятно. Едно от първите неща, които трябва да направите още при първите признаци на наличие на косопад, е да разберете причината за това.

TSH
Един от тестовете, които е нужно да направите, е този за нивото на тироид-стимулиращия хормон – TSH. Този хормон контролира функциите на щитовидната жлеза. Твърде високите му нива възпрепятстват функциите на тази толкова важна жлеза, което пък на свой ред води до косопад.

Анализ на нивото на андрогените (кръвни изследвания)
Прекомерното количество на мъжки полов хормон в женския организъм също може да причини окапване на косата.

Много е важно да разберете каква е причината за този проблем

Желязо
Желязото взема участие в образуването на хемоглобин. Той пък на свой ред е изключително важен, тъй като се грижи за доставката на кислород на тъканите и органите. Недостигът му се отразява пагубно върху състоянието на косата.

Стрес
Разбира се той също е доста сериозен фактор, който може да причини косопад. В този ред на мисли изобщо не трябва да бъде подценяван, дори напротив. Твърде високите нива на адреналин причиняват спазъм на кръвоносните съдове, които хранят косъма. Това означава, че се блокира достъпът на кръв до косата. Разбира се, за да се справите със стреса, е нужно да си осигурите по-спокоен живот. Нищо друго не е в състояние да реши този проблем.

Доказано е, че жените губят между 50 и 150 косъма дневно в зависимост от това в каква фаза на растеж се намира косата. При всички положения обаче, ако само след едно ресане по гребена ви има повече от 15 косъма, трябва да обърнете внимание на проблема.

Това означава, че буквално трябва да започнете да броите всеки косъм, останал върху гребена ви след сресване. Освен това обърнете внимание и на цвета на космите. Ако те са светли, това означава, че няма място за безпокойство, защото в случая става въпрос за естествено обновяване на косата. Ако обаче космите, които остават по гребена ви след сресване са тъмни и намачкани, определено има причина за безпокойство, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар