От тези разкрития за кокосовото масло ще ви настръхне косата
Здраве

От тези разкрития за кокосовото масло ще ви настръхне косата

Избягвайте да го консумирате, за да не си навлечете сериозни здравословни проблеми

Със сигурност няма да останете безразлични към тези разкрития за кокосовото масло, още повече, ако то присъства под една или друга форма в ежедневието ви.

Изненадващо за всички учени от Харвардския университет определиха кокосовото масло за „отрова“. За никого не е тайна, че досега то едва ли не бе смятано за много полезно. Учените аргументират определението на кокосовото масло като „отрова“ заради множеството нездравословни наситени мазнини, които се съдържат в него.

кокосовото масло
Избягвайте да го консумирате, за да не си навлечете сериозни здравословни проблеми

Те алармират, че една от най-популярните диети за отслабване с добавяне на кокосово масло към кафето не само, че няма да ви помогне, а дори може да нанесе сериозни вреди на здравето ви. Учените дори призовават всички, които залагат на тази диета да я прекратят още на момента.

Според д-р Карин Майкълс, кокосовото масло е една от най-лошите храни, които човек може да приема. Сами разбирате, че твърдението й е точно обратното на общоприетото, че едва ли не кокосовото масло е супер храна. Всеобщо е схващането, че не само би могло да се използва като съставка на всяко ястие, а едва ли не дори е задължително.

Не го използвайте толкова щедро в кухнята

През миналата година Американската асоциация за сърдечно здраве направи сериозни корекции по отношение на насоките си за наситените мастни киселини като тези, съдържащи се в кокосовото масло. Специалистите препоръчаха горещо наситените мастни киселини да бъдат заменени с ненаситени такива, пише zajenata.bg.

Ако вече сте си купили кокосово масло и то в по-солидни количества, не е нужно да го изхвърляте. То може да не е полезно за здравето ви, но пък за сметка на това можете да го използвате за много други неща.

Едно от тях е за избелване на зъбите. Да, колкото и невероятно да ви звучи, кокосовото масло може да ви помогне да се сдобиете със снежнобяла холивудска усмивка. Достатъчно е да го разнесете върху зъбите си и да го оставите да подейства за около пет минути. Ще усетите разликата още след първото прилагане на тази изключително лесна, но пък за сметка на това ефективна процедура.

Можете да си направите скраб за тяло с кокосово масло. Предлагаме ви два варианта, а вие изберете на кой от тях да се спрете. Първият вариант е като към кокосовото масло добавите хималайска сол. Вторият вариант съдържа малко повече продукти – кокосово масло, кафява захар, канела и кафе.

Освен това кокосовото масло е перфектен крем за лице. То е с приятна текстура и най-важното – не оставя мазни следи след нанасянето му, пише zelen.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар