Ето как да разберете, че черният ви дроб се „задушава“ от токсини
Здраве

Ето как да разберете, че черният ви дроб се „задушава“ от токсини

Забравете за прекомерната консумация на мазнини

Несъмнено черният дроб играе огромна роля в организма и ако той се „задушава“ от токсини, няма да може да изпълнява нормално функциите си.

Той е най-голямата жлеза в тялото, която синтезира ензими и хормони, участва в метаболитните процеси и неутрализира токсините. Под влияние на различни фактори обаче, черният дроб се замърсява.

Когато той бъде затрупан с токсини, работата му става още по-тежка. Въпреки това той винаги се справя със задълженията си, каквото и да му коства това. Добре е дори при най-малкия сигнал, че нещо с черния ви дроб не е наред, да се консултирате със специалист.

токсини
Забравете за прекомерната консумация на мазнини

В следващите редове ще ви разкрием първите знаци, алармиращи, че черният ви дроб се „задушава“ от токсини. Ето ги и тях:

Тежест и болка в горната част на корема
Ако консумирате прекомерно количество мазнини, това може да доведе до сериозни затруднения в работата на черния дроб. В резултат на това усещате увеличаване на натиска върху горната част на корема и гръдния кош. Дори подутият стомах е знак, че черният ви дроб е задръстен от токсини.

Токсините затрудняват работата на всички органи и системи

Пожълтели очи и чувствителна кожа
В случай, че черният ви дроб е препълнен с токсини, това неминуемо ще се отрази и върху кожата ви. Тя ще стане раздразнителна и ще се покрие с обриви. Склерата на окото пък може да започне да придобива жълтеникав оттенък. Всичко това се случва в резултат на повишеното ниво на билирубин в кръвта, тъй като черният дроб не успява да го преобразува в безопасни съединения.

Гадене
Постоянното гадене, е един от сигурните знаци, че нещо с черния ви дроб не е наред. Разбира се изключваме случаите, в които става въпрос за бременна жена. Обикновено гаденето се получава след консумацията на твърде мазни храни. В такъв случай се появява и тежест в горната част на стомаха, виене на свят, повръщане, а понякога дори и диария.

Телесна температура
Медиците посочват, че често пъти, когато човек има проблем с черния дроб, се чувства много уморен и бива измъчван от чести болки в корема. В такъв случай, трябва да се следи внимателно телесната температура. Ако се повиши, това е сигнал за протичащ възпалителен или инфекциозен процес.

Урината и изпражненията
Ако забележите промяна в цвета на урината или изпражненията, при положение, че не сте променили нищо в режима си, това също е сериозен сигнал за проблеми с черния дроб. Когато тази жлеза започне да не се справя добре със задачите си, урината придобива по-тъмен цвят, а изпражненията стават по-леки, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар