Първа помощ при настинка
Здраве

Първа помощ при настинка

Със застудяването на времето започват и първите неволи

Немалка част от представителите на съвременното общество се оплакват, че още с първите признаци за разваляне на времето, попадат под ударите на някаква настинка.

Някои хора се чувстват изтощени още със събуждането. За това усещане разбира се има обяснение.
С настъпването на есента, времето започва да се разваля. Все по-често виждаме облаци на небосвода, а в допълнение дните стават все по-дъждовни.

Тъй като тялото не може да се адаптира толкова бързо към резките промени, започвате да се чувствате все по-изтощени. Колкото и неприятно да ви е, ще е нужно да се приготвите и за „неканените гости“ като кашлица, слабост, прием на медикаменти и тем подобни.

настинка
Със застудяването на времето започват и първите неволи

Всички те ще бъдат ваши неизменни другари, ако краката ви са мокри по цял ден и ли сте забравили чадъра си и сте се намокрили целите.
Не бива да забравяме и за важността на топла връхна дреха при първото застудяване на времето.

За да избегнете това неприятно състояние, ви предлагаме да заложите на една изпитана напитка. Добре е да я приложите още при първите признаци на изтощение и отпадналост. Това лечебно средство е основано на коняка. Разбира се от тук следва да си направите извода, че това лечение никак не е подходящо за деца.

Вземете мерки още в началото

За сметка на това обаче тази вълшебна напитка е просто невероятна за възрастните. В този ред на мисли не трябва да се колебаете да я приложите, ако сте станали жертва на настинка. Колкото и невероятно да ви звучи, конякът подпомага абсорбирането на виотамин С от организма.
Освен това има мощно антибактериално действие и укрепва имунната система.

Тази напитка съдържа и прясно мляко. То пък на свой ред облекчава значително гърлото и улеснява отхрачването. То възстановява силите ви и дори е в състояние да ви върне апетита, който неприятната настинка ви е отнела.

Разбира се не може и без пчелен мед. Той пък на свой ред облекчава главоболието, омекотява кашлицата и се бори с възпалителните процеси. Дава невероятна енергия на тялото като му помага да се възстанови значително по-бързо.

Ето и рецептата за приготвяне на този невероятен коктейл за лечение на настинка:
200 мл. прясно мляко
1 с.л. чист пчелен мед
1 с.л. коняк

Загрейте леко млякото, но не го завирайте. Добавете меда и коняка, и разбъркайте добре. За по-добър ефект можете да добавите към тези съставки и яйчен жълтък. Него обаче можете да си позволите само в случай, че сте сигурни, че яйцата са пресни. Изпийте този еликсир веднага, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар