Бързо и лесно сваляне на високата температура без медикаменти
Здраве

Бързо и лесно сваляне на високата температура без медикаменти

Не подценявайте ситуацията и ако се наложи потърсете помощ от специалист

Със захладняването на времето, вирусите и настинките стават все по-често явление, а често пъти част от картинката е и високата температура.

Колкото и да не ни се иска лятото бавно отстъпва мястото си на есента, а след нея идва и зимата. Именно това е сезонът на високата температура, кашлицата, хремата и всички тези неприятности. Казано с други думи на вратите ни чука сезонът на вирусите и настинките.

високата температура
Не подценявайте ситуацията и ако се наложи потърсете помощ от специалист

Огромна грешка е да опитвате да свалите високата температура с медикаменти. За това съществуват редица изпитани методи от народната медицина. В следващите редове ще ви разкрием как можете да свалите високата температура без употребата на силни медикаменти. Можете да направите това бързо и лесно, при това в домашни условия.

С изпитаните рецепти, които ще ви предложим, това ще е като детска игра. Ето ги и тях:

Един от най-ефективните и доказали ползата си във времето начини, е обтриването с разтвор от равни количества вода и оцет. По този начин можете да облекчите многократно дискомфорта, който изпитва болният в резултат на високата температура. Много е важно да обтривате болния неколкократно в продължение на няколко часа или пък до постигането на ефект.

Не допускайте болният да се обезводни

Една от огромните грешки, които допускат родителите, а и всички останали, е при висока температура да приемат студени напитки. Разумният избор в такава ситуация обаче е приемът на топла напитка. Имайте предвид, че при висока температура тялото ви губи много течности и поради тази причина усещате слабост и втрисане.

Едно вътрешно загряване с топъл чай, няма да ви дойде в повече. Дори напротив, то ще помогне за по-бързото преодоляване на състоянието. Един от най-добрите варианти при наличието на висока температура, е приемът на прясно мляко с чист пчелен мед, както и чай от лайка или липа с лимон. Бихте могли да подгреете леко и сока от компот, който болният предпочита.

Високата температура може да бъде свалена и ако си вземете вана, водата в която е малко по-хладна от обичайното. Бихте могли да подсилите ефекта, ако към ваната добавите бял равнец, морска сол или лайка.

От огромно значение също така е да не допускате обезводняване на болния. Колкото и да не иска, много е важно да приеме достатъчно течности.
Ако въпреки препоръките болният предпочита студените напитки, то най-добрата напитка, която може да приеме в такъв случай, е от мед, лимон, вода и ситно настърган джинджифил. Тази мощна комбинация ще го зареди с енергия, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар