Ето как да се справите с пърхота завинаги
Здраве

Ето как да се справите с пърхота завинаги

Предлагаме ви бързо, лесно и евтино решение

Ако и вие сте от хората, попаднали в плен на пърхота, със сигурност знаете какъв дискомфорт създава той.

Тук обаче е мястото да ви кажем, че дори и да сте били „нападнати“ от пърхота, няма място за притеснение. Бихте могли да се избавите от него бързо, лесно и евтино. Вероятно това са всички изисквания, на които трябва да отговаря рецептата. Освен това да не пропускаме да споменем, че тази рецепта наистина действа.

пърхота
Предлагаме ви бързо, лесно и евтино решение

Може би мнозина от вас обичат да си хапват авокадо или пък да го добавят към салатата. Е, трябва да знаете, че именно авокадото е плодът, който може да ви избави завинаги от пърхота. То се използва не само за лечение на различни заболявания, а е невероятно при чревни проблеми и проблеми със зрението.

Разбира се авокадото намира отлично приложение и в козметичната индустрия. Всеизвестен е фактът, че този екзотичен плод забавя значително стареенето на кожата. Освен това то поддържа косата копринена и блестяща, и разбира се ще ви избави от пърхота.

Можете да решите този проблем бързо, лесно и евтино

Наистина са малко хората, които са наясно с този факт и изобщо знаят, че съществува рецепта с авокадо, която избавя от този досаден проблем. Е, такава рецепта наистина съществува и както вече споменахме, тя не само е изключително лесна за изпълнение и евтина, а и действа безотказно. Ето я и нея:

Продуктите, които са ви нужни, за да си приготвите тази смес, са: семка от авокадо и рициново масло. Смелете семката от плода и добавете достатъчно количество рициново масло, за да се получи паста. Нанесете я върху кожата на главата си.

Върху косата си поставете шапка за баня или найлон. Останете с тази паста на главата в продължение на два часа. След като изтече указаното време, изплакнете косата си с топла вода. Накрая я измийте, както обикновено, пише zdrave.to.

Основната причина за появата на неприятния пърхот е гъбичката Malassezia. Тя си живее върху кожата и се храни със себума, който отделят мастните жлези. При промяна на рН-то на кожата на главата, скалпът започва да отделя повече себум. Това на свой ред води до бързо омазняване и създаване на отлични условия за по-бързо размножаване на гореспоменатата гъбичка. В крайна сметка резултатът е сухота и лющене на скалпа, които попадат под общото наименование пърхот.

Сред останалите фактори, които провокират появата на пърхота, са нарушенията в дейността на мастните жлези. Те могат да се появят в резултат на проблеми с храносмилателната система или пък с щитовидната жлеза. Обикновено проблемите във функционирането на мастните жлези се появяват в резултат на хормонални проблеми, пише ezine.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар