Тези храни ще ви избавят гарантирано от неприятния махмурлук
Стил в живота

Тези храни ще ви избавят гарантирано от неприятния махмурлук

Тези изпитани средства несъмнено ще ви помогнат да се справите с дискомфорта

Едва ли има представител на силния пол, който да не е изпадал в неприятното състояние, наречено махмурлук.

Да, това се случва доста често на онези, които навдигат с удоволствие чашката, казвайки „Наздраве“. Незнайно защо обаче, те никога не мислят за неприятните последствия, които ще им се наложи да понесат на следващия ден.

махмурлук
Тези изпитани средства несъмнено ще ви помогнат да се справите с дискомфорта

По всичко личи, че са готови да понесат всички последствия от състоянието, наречено махмурлук, само и само да не си развалят наздравиците.
Е, в такива случаи обаче със сигурност на следващата сутрин ви иде да си потопите главата в ледено студена вода.

Може би сте съгласни почти на всичко, само и само да се избавите от дискомфорта, който ще ви мъчи почти през целия ден. Истината е, че никак не е приятно да сте в плен на този махмурлук.

Именно поради тази причина в следващите редове ще ви разкрием няколко храни, които ще са ви от огромна полза при справянето с неприятния махмурлук. Ето ги и тях:

Не оставяйте дискомфорта да ви води през целия ден

Сок от кисело зеле
Едва ли има изненадани от този „лек“ за махмурлук. Колкото и неприятно да мирише този сок и въпреки лошия му вид, той е най-мощният неутрализатор на това състояние. Достатъчно ви е да изпиете само една чаша сок от кисело зеле, за да влезете отново в релси. Дори и да изпиете повече, няма да сгрешите, защото той няма да ви навреди. Сокът от кисело зеле съдържа витамин С и е източник на биогенни амини и лактобацили, които подпомагат прочистването на организма от вредните вещества.

Сок от кисели краставички
Благодарение на съдържащите се в него електролити, ще помогнете на организма ви да се възстанови бързо след тежката вечер, която сте имали. Истината е, че огромният дискомфорт, който изпитвате след препиването се дължи на това, че организмът ви се е дехидратирал. Може би вече се досещате, че огромната мощ на сока от кисели краставички се дължи на това, че помага на водата да се задържи за по-дълго време в кръвоносните съдове. Това означава, че след като организмът ви се хидратира, вие започвате да се чувствате по-добре. Подобно на киселото зеле, достатъчно е да изпиете една чаша сок от краставици, за да свежнете.

Шкембе чорба
Разбира се и тук няма елемент на изненада. Смята се, че шкембе чорбата възстановява изгубените от организма протеини, соли и минерали. За да се избавите обаче от махмурлука, задължително условие е да я подкиселите и подлютите подобаващо.

На помощ в такива ситуации могат да ви дойдат още доматеният сок, както и чаят от мента и джинджифил, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар