Разтърсващо! Продукт, който консумираме ежедневно, причинява рак на черния дроб
Здраве

Разтърсващо! Продукт, който консумираме ежедневно, причинява рак на черния дроб

Бъдете умерени с употребата му

Екип от учени направи разтърсващи разкрития за един от продуктите, който консумираме ежедневно. Оказва се, че този продукт е един от основните причинители на рак на черния дроб.

Със сигурност изгаряте от желание да научите кой е продуктът, причиняващ рак на черния дроб. Е, дръжте се да не паднете, защото наистина ще се изненадате много неприятно като научите за кой продукт става въпрос. Няма и ден, в който да не го консумирате по един или друг начин.

рак на черния дроб
Бъдете умерени с употребата му

Става въпрос за олиото. Сами знаете, че ако не го ползвате за салата, то със сигурност го ползвате за готвене. Почти няма дом, който да не използва олио. Учените са категорични, че напоследък все по-често именно олиото е в основата на този вид онкологично заболяване.

Последните изследвания в тази област са били проведени от научни експерти от университета в Гранада (Испания). Резултатите от проведените проучвания сочат, че слънчогледовото масло (олио) и рибеното масло, оказват негативно влияние върху организма.

Бъдете умерени в консумацията на слънчогледовото олио

Вероятно разкритието за рибеното масло ви е изненадало още повече. Фактите обаче сочат, че ако често използвате слънчогледова олио или рибено масло, можете да предизвикате не само възпаления на черния дроб, а дори да си доведете и рак на черния дроб.

И двата вида масло са сред най-често употребяваните. Те могат да доведат не само до увреждане на органи, а и да предизвикат развитие на неалкохолен стеатохепатит. Това заболяване може да доведе до образуването на белези в черния дроб. На по-късен етап може да се развие дори до цироза, която пък може да прерасне във формирането на ракови тумори.

Сами виждате колко са свързани нещата в организма. Имайте предвид, че нито един проблем не е безобиден, защото той задължително води след себе си друг, който е още по-голям.

Учените са установили, че слънчогледовото олио предизвиква сгъстяване и белези на чернодробната тъкан. Рибеното масло пък често пъти е причина за намалена чернодробна теломерна дължина, т.е. защитни шапки на краищата на хромозомите.

Екипът, провел изследването твърди, че зехтинът не причинява такива вреди върху здравето ви. Имайте предвид, че използването на олио за приготвянето на храна може сериозно да увреди имунната ви система. Най-малкото, което може да ви причини, е да предизвика имунен срив. Това означава, че ще станете по-податливи на всякакви болести.

Това е и една от основните причини, поради които е препоръчително да го замените с по-щадящ да организма вариант, какъвто е зехтинът, както вече споменахме, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар