Тази подправка ще унищожи и последния микроб в организма ви
Здраве

Тази подправка ще унищожи и последния микроб в организма ви

Мъничките черни семенца са истински вълшебници

Неслучайно тази подправка е сочена като вълшебна още в Древен Египет.

Тя наистина е толкова мощна, че е способна да унищожи и последния микроб в организма ви. Макар и на пръв поглед дребничко, това семенце е препълнено с полезни съединения. Колкото и невероятно да ви звучи тази подправка може да излекува дори заболявания като язва или онкологични заболявания.

подправка
Мъничките черни семенца са истински вълшебници

Вълшебната подправка е в състояние да изцери и различни хронични заболявания. Те наистина нямат никакъв шанс за оцеляване, имайки предвид нейната мощ. Може би вече се питате коя е тази подправка.

Е, ще ви кажем, че става въпрос за черния кимион. Черният кимион няма нищо общо с другия кимион, който присъства в почти всяка кухня. Черният кимион е вълшебно растение, което произхожда от Азия. Още от древните египтяни той е бил използван като истинска панацея. Лечебните му свойства са толкова мощни, че са в състояние да излекуват всичко. Единственото, с което не могат да се справят малките черни семенца, е смъртта. Поне така сочи мъдростта на древните египтяни.

Ако не сте чували за тази вълшебна подправка, то е само защото тя не присъства в модерната медицина. При все, че черният кимион е използван векове наред в народната медицина, не присъства в съвременната фармацевтика.

Неслучайно е сочена като панацея в Древен Египет

Може би сами можете да си дадете отговор на въпроса: „Защо?“. Едва ли има някой, който все още да не е наясно с факта, че целта на съвременната фармацевтика не е да ни излекува, а само да печата пари. Зад всички тези медикаменти стои една огромна индустрия, която безспорно е сред най-печелившите.

Редовният прием на черен кимион може да ви избави от силни болки. Той действа антибактериално, противовъзпалително, антихолинергично, антихипертензивно, противогъбично, антиоксидантно, спазмолитично, антивирусно, хипотонично, антидиабетично и много други.

Освен това приемът на тази подправка може сериозно да облекчи симптомите на остра ангина. Може да предотврати евентуални здравословни проблеми и при хора, които работят в опасна среда (химични препарати или оръжия).

Полезните свойства на черния кимион далеч не се изчерпват дотук. Той може да помогне и на хора, развили зависимост към опиати. Лекува астма, диабет тип 2, алергични ринити, понижава нивото на кръвното налягане, елиминира гъбичките и предотвратява епилептичните пристъпи.

Мнозина сочат черното семе и като едно от най-мощните оръжия срещу раковите заболявания. Редица научни тестове доказват, че черният кимион оказва благоприятно въздействие при борба с рака на дебелото черво.
Маслото от тази подправка пък може да се използва за овкусяване на салати, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар