Няма да повярвате какво разкриват наличието на псориазис, запек или умора
Здраве

Няма да повярвате какво разкриват наличието на псориазис, запек или умора

Приемайте по 2-3 литра вода на ден

Често пъти и немалко хора усещат умора, без да има видима причина за това.

Специалистът Весела Петрова, която е сертифициран нутриционист обаче посочва, че ако страдате от псориазис, запек и умора, то картинката е доста притеснителна.

Специалистът посочва, че това е почти сигурен знак, че в тялото ви има натрупано огромно количество токсини. В резултат на обмяната на веществата в мастната и съединителната тъкан се складират органичните киселини, тежките метали и биохимичните съединения.

умора
Приемайте по 2-3 литра вода на ден

Първото и много важно нещо е да се уточни какво се крие зад понятието токсини в диетологията. Под този термин следва да се разбират всички химични вещества, съдържащи се във въздуха, храната, водата, козметиката и всички останали продукти, които използваме, както и тези, които организмът образува сам.

Механизмите, по които действат отровите в организма, са различни. Докато някои от тях нарушават биохимичните процеси и претоварват някои функции, то други пък директно нанасят увреждания върху клетките.

Водата е много важна за организма

В този ред на мисли нутриционистът Весела Петрова посочва, че натрупването на токсини в организма не е за подценяване. Истината е, че опасната доза на всяко вещество за даден организъм, е строго индивидуална. То зависи от редица фактори като концентрация на приема, смесване с други храни или вещества, както и възможността организма да изхвърли сам ненужните токсини. Не на последно място трябва да се вземе под внимание и устойчивостта на тъканите и органите.

Ако органите работят нормално, следва организмът да успее да се справи сам и по естествен начин с токсините. За съжаление обаче предвид съвременният начин на живот, хранителните навици, стресът и не на последно място липсата на физическа активност, затрудняват сериозно този процес.

Истината е, че съвременното общество приема много по-голямо количество токсини от това, което организмът е в състояние да изхвърли. Дори и тялото да е претоварено с токсини, то има резервен вариант – започва да ги депонира на места като мастната и съединителната тъкан. Когато и те се претоварят, организмът пренасочва складирането на токсините към нови депа като сухожилията и фасциите.

Външното изражение на целия този процес обикновено е чувството за постоянна умора, появата на псориазис или пък запек. Ако страдате и от трите здравословни проблема, то няма никакво съмнение, че в тялото ви са се натрупали огромни количества токсини, с които организмът не успява да се справи сам.

Нутриционистът Весела Петрова припомня, че е задължително да се приемат поне по 2-3 литра вода дневно, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар