Изпитани съвети, които ще ви помогнат да се справите с болката в гръбнака, без лекарства
Здраве

Изпитани съвети, които ще ви помогнат да се справите с болката в гръбнака, без лекарства

Прилепвайте се към стената по няколко пъти на ден

Никак не са малко хората, които са попаднали в плен на болката в гръбнака. За съжаление повечето от тях са попаднали в порочния кръг на медикаментите.

А задавали ли сте си въпроса дали можете да се избавите от болката в гръбнака, без помощта на медикаменти? Добре е да се опитвате да спестите всячески поредната доза химия на организма си, защото той и без това приема солидни количества от нея.

болката в гръбнака
Прилепвайте се към стената по няколко пъти на ден

Доказано е, че болката в гръбнака измъчва всеки трети човек на планетата. След като навършите 30-годишна възраст, този проблем може да стане и хроничен.
Както вече споменахме, приемът на медикаменти далеч не е най-доброто решение. Техният ефект не винаги е точно този, който бихте искали да получите, а и освен това действието им е временно.

Това означава, че медикаментите не ви вършат абсолютно никаква работа в дългосрочен план.
Най-добрият вариант да се опитате да се справите с болката в гръбнака, е като приложите няколко изпитани упражнения. Те ще поддържат мускулите ви по протежението на гръбнака в тонус.

Не бързайте да търсите спасение в медикаментите

Ето как можете да си помогнете при наличието на този проблем:

Прилепвайте се към стената по няколко пъти на ден. Първо прилепете към стената главата, след това раменете, лопатките, кръста и петите. Направете всичко това, без да свивате коленете си. След като се прилепите, останете в тази позиция между 1 и 3 минути.

Много добре ще се почувствате, ако повторите същата тази процедура, но този път не на стената, а на пода. Правете я винаги преди сън като задължително използвате постелка. Несъмнено ще усетите натоварване върху мускулите в задната част на тялото и усещането е малко по-различно от варианта за прилепване на стената.

В случай, че изпитате дискомфорт или болки в кръста при прилепването към пода, преместете се на леглото и подложете нещо малко под коленете си. Правете това, докато проблемът с болката не отшуми и можете да лежите безпроблемно на пода. Когато болката отшуми, се върнете отново там.

Сложете постелка на земята и легнете върху нея по гръб. Свийте краката в коленете си и ги придърпайте към гърдите си с помощта на ръцете. Задръжте се в тази позиция за известно време, след което се залюлейте, колкото можете. Не се притеснявайте, ако усетите леко припукване по прешлените. Повторете това упражнение няколко пъти като усуквате свитите крака надясно, опънете ръцете настрани, а главата обърнете наляво. Сменете посоките и повторете още няколко пъти упражнението като задържате за известно време усуканата позиция, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар