Това се случва с организма ви, ако спрете консумацията на месо
Здраве

Това се случва с организма ви, ако спрете консумацията на месо

Най-доброто решение е в умерената консумация на различните видове храни

Напоследък стават все повече хората, които правят решителната крачка да се откажат от приема на месо.

Оказва се, че макар мнозина да мислят, че отказът от месо се отразява пагубно на организма, истината е съвсем друга. Отказът от месо има благотворен ефект върху здравето ви. Въпреки това, трябва да сте наясно със страничните ефекти от вегетарианството.

В следващите редове ще ви разкрием какво се случва с организма ви, когато изхвърлите месото от менюто си и как да избегнете усложненията.

месо
Най-доброто решение е в умерената консумация на различните видове храни

Ето какво се случва:

Промяна в усещанията за вкус
Няма никакво съмнение, че солта, която се използва за приготвянето на месни ястия, влияе негативно върху състоянието на вкусовите рецептори. След като изхвърлите този продукт от менюто си, ще започнете да усещате вкусовете по различен начин.

Тежест
Другото подобрение, което ще забележите е, че тежестта започва да изчезва. Преминавайки към вегетарианството обаче ще се сблъскате и с период на подуване. То ще отшуми веднага, след като започнете да топите излишните килограми и организмът ви свикне с промените.

Сън
Колкото и невероятно да ви звучи, след като изключите месото от менюто си, сънят ви ще започне да се подобрява значително. Трябва да сте наясно, че подлагате организма си на сериозни затруднения, ако консумирате месо малко преди сън. За разграждането му, са необходими няколко часа, а това несъмнено засяга и съня ви. Да не говорим колко неспокоен сън ще имате, ако за вечеря сте яли мазна пържола.

Дори сънят ви ще се подобри значително

Кожата
След като преустановите консумацията на месо, ще забележите, че кожата ви постепенно започва да се изчиства и да придобива по-младежки вид.

Ракови заболявания
По този начин ще намалите значително и риска от появата на ракови заболявания. Специалистите са категорични, че намалената консумация на месо или цялостното му изключване от менюто, намалява риска от появата на онкологични заболявания с цели 30%.
Хората, преминали на растителна диета са с много по-малък шанс да бъдат диагностицирани с рак на яйчниците, чревния тракт, стомаха и гърдата.

Холестерол
Едва ли за някого ще е изненада, че нивата на лошия холестерол спадат драстично при тази промяна. Всеки е наясно с факта, че консумацията на продукти от животински произход води до покачване на нивото на лошия холестерол. Това пък на свой ред е свързано с развитието на атеросклероза и редица други проблеми със сърдечносъдовата система

Внимание!
В същото време трябва да сте наясно с това, че месото е основен източник на желязо. Това означава, че пълното му отхвърляне крие риск от анемия. Сред симптомите, които издават този проблем, са слабост, замаяност, бледа кожа и главоболие. Освен това може да доведе до дефицит на калций и витамин В12, както и да станете по-раздразнителни, пише zdrave.to


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар