Ново 20! Разтривките с домашна ракия са смъртоносни!
Здраве

Ново 20! Разтривките с домашна ракия са смъртоносни!

Те могат да ви доведат до кома

Несъмнено разтривките с домашна ракия, са едно от най-разпространените средства за справяне с настинките.

Те се практикуват и до днес, както за лечение на деца, така и на възрастни. Оказва се обаче, че разтривките с домашна ракия не само може да ви навредят, а дори да се окажат смъртоносни.

разтривките
Те могат да ви доведат до кома

Специалистите по репродуктивно здраве алармират, че преобладаваща част от мъжете, които редовно пият алкохол менте, страдат от стерилитет. Дори и в случаите, в които се раждат деца, то те са с увреждания на очите или черния дроб.

Освен това другия риск от приема на алкохол менте, се крие в изкуствените оцветители и аромати. За никого не е тайна, че именно те са добавките, които докарват аромат и вид. Няма начин да разпознаете фалшивия алкохол, без да му бъде направен лабораторен анализ.

В този ред на мисли специалистите съветват да не купувате алкохол, без етикет от случайни хора. Всяка година фалшивият алкохол отнема между 5 и 7 човешки живота в страната ни.
Освен това, трябва да знаете, че домашната ракия, с която всеки производител се гордее, също крие сериозни опасности. За да ги избегнете, не трябва да пиете първата ракия, която изтича от казана или т.нар. „първак“.

Потърпевшият може да изпадне в кома

Тя може да причини сериозни увреждания на организма, а понякога дори да доведе и до смърт, предупреждават токсиколозите. Малцина са наясно с факта, че т.нар. „първак“ е отровен не само за пиене, а и за разтривки.
В този ред на мисли, ако сте практикували досега разтривките с „първак“, трябва да забравите за тази порочна практика, ако не искате да си докарате сериозни здравословни проблеми или пък фатален край.

Отровата му е толкова силна, че може да проникне безпроблемно дори и през кожата. Другото, с което трябва да сте наясно е, че между пиенето и смъртта минават не по-малко от два часа. Понякога е нужно малко повече време – около 10-тина часа. През това време потърпевшият бива измъчван от гадене, повръщане и спад на кръвното налягане. Не е изключено потърпевшият да изпадне и в кома.

Не се успокоявайте с това, че само „първакът“ е опасен. Ракията също може да бъде опасна, ако стопанинът е решил да спести от хубавия материал и сложи изгнили плодове. През тази година изобилства от такива, предвид дъждовете.

Мнозина залагат здравето си на карта като правят ракия от стари компоти, мухлясали сладка и изгнили плодове. Освен това почти никой не си прави труда да изчисти костилките на сливите и кайсиите. Това, което не знаят е, че при ферментацията, костилките отделят смъртоносната циановодородна киселина, която блокира дишането, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар