Няколко прости правила ще ви помогнат да се сбогувате с големия корем
Здраве

Няколко прости правила ще ви помогнат да се сбогувате с големия корем

Лесни за изпълнение, а са от огромна полза

Големият корем е проблем, пред който биват изправени все повече хора. Той засяга и двата пола.

Излишната мазнина в областта на талията не само е грозна, а и крие сериозни опасности за здравето. Тя може да доведе до развитието на сърдечносъдови проблеми. Най-добре е да се опитате да предотвратите проблема на ранен етап, отколкото да го решавате, когато стане твърде късно.

корем
Лесни за изпълнение, а са от огромна полза

Обърнете внимание на няколкото лесни и прости правила, които ще ви разкрием в следващите редове. Ако ги спазвате, несъмнено ще се избавите от големия корем, при това, без да е нужно да полагате сериозни усилия за това.

Ето какво трябва да направите, за да се избавите от големия корем:

Алкохол
Сведете до минимум приема на алкохол. Разбира се най-добре е да го изключите от режима си, но ако това е невъзможно, то поне го сведете до минимум. За никого не е тайна, че алкохолните напитки съдържат празни калории, които засищат. Освен това приет и в малки дози, той има забавящо действие върху метаболизма. По този начин мазнините не се трансформират в енергия, а се съхраняват от организма. И не на последно място, трябва да сте наясно с факта, че алкохолът унищожава полезните бактерии, които живеят в храносмилателния тракт.

Мазнините в тази област на тялото, са много опасни

Кофеин
Имайки предвид, че кафето е диуретик, мнозина си мислят, че колкото повече приемат от ароматната напитка, токова по-малко вода и сол ще остават в тялото им. Уви обаче нещата далеч не стоят по този начин. Злоупотребата с кофеин може да доведе организма ви до дехидратация, а това на свой ред да влоши храносмилателната система. Като цяло целият този процес води до забавяне на метаболизма. Сами се досещате, че в такъв случай няма как да не се появи корем. Казано с други думи, ако искате да се избавите от мазнините около кръста, намалете кафето.

Соя
Кажете сбогом и на соята. Соевите зърна съдържат съединения, които са химически подобни на хормона естроген. Следователно те също водят до повишаване на теглото и подуване на корема. Поради тази причина е добре да сведете до минимум консумацията на преработена, неферментирала соя като соево мляко или пък соева вода.

Режим
Неслучайно всички специалисти сочат, че моделите на съня и храненето, са най-важните фактори, които оказват влияние върху функционирането на всички системи в човешкия организъм. От огромна важност е да си осигурите достатъчно количество сън, при това здрав, дълбок и непрекъснат.

Освен това е добре да спазвате добър режим на хранене. В никакъв случай не прескачайте закуската и не приемайте храна поне три часа, преди сън. Опитайте се да не правите твърде големи почивки между храненията. Колкото и прости на пръв поглед да ви изглеждат тези съвети, те ще ви помогнат да възстановите нормалния метаболизъм и тялото ви ще гори по-лесно вече съхранените мазнини, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар