Не правете тези неща, преди да сте се нахранили! Ето защо (I част)
Здраве

Не правете тези неща, преди да сте се нахранили! Ето защо (I част)

Не лягайте с празен стомах

Много хора правят тези неща, преди да са се нахранили, без да си дават сметка каква огромна грешка допускат и какво причиняват на здравето си.

Когато сте се нахранили, вие със сигурност сте осигурили гориво на организма си. Ако обаче сте гладни, то също толкова сигурно е, че сте го оставили без гориво. Липсата му може да доведе до сериозни проблеми за здравето ви.

нахранили
Не лягайте с празен стомах

Тук далеч не става дума за случаите, в които сте подложени на диета, а за нещата, които обикновено правите, преди да сте се нахранили. По този начин не само афектирате тялото, а и мозъчната функция.

За да не стигате до конфликти и да не вземате необмислени решения, е добре да вземете под внимание някои неща. В следващите редове ще ви разкрием какво не трябва да правите на празен стомах.

Силни лекарства
Не приемайте силни медикаменти, преди да сте се нахранили. Те не само дразнят стомаха ви, а и може да ви образуват киселини или други неразположения. При все, че добавките и витамините до голяма степен са позволени, то трябва все пак да се консултирате със специалист, преди да започнете приема им.

Гладът ще ви изнерви до краен предел

Сън
Със сигурност сте наясно с правилото, че трябва да сте се нахранили поне три часа преди сън. Това правило не е случайно. Истината е, че когато сте в покой храносмилателните процеси се забавят значително, а това води до дискомфорт и тежест.
Заспиването на празен стомах обаче също е сериозна грешка. Не само, че ще заспите доста трудно, а след 3-4 часа ще се събудите прегладнели. Това пък на свой ред ще наруши ритъма на почивката ви.

Алкохол
Забравете за консумацията на алкохол на празен стомах. Първо, че така ще се напиете много по-бързо и второ, че ще натоварите допълнително бъбреците, черния дроб, стомаха и сърцето.

Решения
Избягвайте да взимате решения на гладно. За никого не е тайна, че гладът е свързан с определени хормони. Промяната в нивата им води до дисбаланс в организма. Това пък на свой ред ви кара да сте много нервни, припрени и крайни. Излишно е да споменаваме, че в такава ситуация не можете да мислите трезво и поради тази причина взимането на правилно решение е почти невъзможно.

Затова съветът на специалистите е да се погрижите да се храните по определен график. Спазвайте го и не подценявайте часовете за хранене, както и съветите, които ви дадохме по-горе, пише pik.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар