Ако ушите ви „горят“, имате сериозен здравословен проблем
Здраве

Ако ушите ви „горят“, имате сериозен здравословен проблем

Обърнете сериозно внимание на този сигнал

Вероятно на всеки от вас му се е случвало да му „горят“ ушите.

Според народните вярвания, ако ви „горят“ ушите, някой ви говори. Отново според тях, ако ви „гори“ лявото ухо, някой злослови за вас.

Задавали ли сте си обаче някога въпроса каква е истинската причина за „горенето“ на ушите?
В следващите редове ще ви разкрием какви са причините, поради които тялото ви реагира по този начин.

ушите
Обърнете сериозно внимание на този сигнал

Експертите са категорични, че червените уши, несъмнено са сериозна причина да си направите изследвания.
И те като останалите части от тялото, са пропити с мрежа от кръвоносни съдове. В този ред на мисли, всеки приток на кръв би причинил зачервяване, без значение дали става въпрос за болест или физически стрес.

Ето какви са физиологичните причини, свързани с този проблем:

Ускорена работа на мозъка
Когато извършвате психологическа дейност, мозъкът се нуждае от по-големи количества кислород, с други думи, той има нужда от повече кръв.

Отрицателни емоции
Всеки гняв или стрес, предизвикват сърцебиене. Сърцето на свой ред потиска кръвта, а ушите стават червени и имате усещането, че ви парят.

Страх
В такава ситуация нивото на адреналин се повишава. Тогава тялото реагира чрез зачервяване на кожата и повишаване на кръвното налягане.

Не пренебрегвайте тези сигнали

Метеорологична обстановка
По време на летните горещини кръвта циркулира по-бързо из тялото. Именно по този начин то се адаптира към повишената температура. При някои хора тази адаптация е придружена от зачервяване.

Шапки за глава
Ако носите много тесни шапки за глава, трябва да знаете, че те притискат кръвоносните съдове. Това несъмнено ще причини зачервяване на ушите.

Със сигурност можете да елиминирате лесно всички гореспоменати причини за „горенето“ на ушите като премахнете дразнителя.

Ето обаче какви може да са здравословните причини, водещи до този проблем:

Хормонален дисбаланс
Продължителното зачервяване на ушната мида, което не е породено от видими причини, трябва да ви подскаже, че е нужна консултация със специалист. Този симптом може да е знак за хормонални нарушения и опасни заболявания. Той е особено опасен, ако се появи при дамите над 45-годишна възраст.

Хипертония
Високото кръвно налягане е сред най-честите причини, водещи до зачервяване на ушите. Освен това то може да бъде допълнено от главоболие в тилната област.

Измръзване
Трябва да знаете, че температурата на ушите винаги е по-ниска от телесната температура. Често пъти поради ниската чувствителност на ушите, хората дори не забелязват, че те са замръзнали. Най-добре е в студено време да носите шапка.

Останалите здравословни причини, поради които може да ви „горят“ ушите, са дистония, инсулт, алергия, инфекция или токсични увреждания на слуховите органи, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар