Запознайте се с многото полезни свойства на алоето
Здраве

Запознайте се с многото полезни свойства на алоето

То е истински дар от природата

Алоето е не само растение, а и изключително мощен лек. Именно поради тази причина много хора си го отглеждат в дома.

Алоето съдържа повече от 200 биологично активни вещества, всяко от които има определени свойства и предимства. Освен това то съдържа витамините А, Е и С, както и витамини от групата В.

алоето
То е истински дар от природата

Малцина са наясно с факта, че най-добре е да използвате по-ниските големи листа на растението. Освен това е добре то да е на по-малко от три години. В следващите редове ще ви разкрием най-честите приложения на лечебните свойства на алоето не само като лекарство, а и като средство за красота.

Ето ги и приложенията му:

Акне
То е едно от отличните средства за справяне с акнето. Достатъчно е да почиствате редовно лицето си със сок от алое, за да намалите значително неприятните пъпки, с които е осеяно лицето ви.

Слънчево изгаряне
То може да ви е от помощ дори при по-тежки случаи на слънчево изгаряне. Алоето ще облекчи бързо засегнатите области, а и освен това има осезаем охлаждащ ефект.

Синини и натъртвания
Синините и натъртванията могат да бъдат премахнати с помощта на алое вера. Трябва само да поставите по-голям лист от растението върху мястото на нараняването. По този начин ще забързате оздравителния процес на отоците и натъртванията.

Това растение върши чудеса

Леки изгаряния
Ако сте се изгорили, можете да намалите значително болката си като наложите компрес от листо алое вера. Освен това компресът ще спомогне за по-бързото зарастване на раната.

Зрение
Можете да използвате алоето дори за подобряване на зрението. Необходими са ви 100 мл. сок от алое, 500 гр. счукани орехови ядки, сокът от 3 лимона, 300 гр. чист пчелен мед. Смесете всички тези съставки и вземайте по 1 ч.л. от еликсира, три пъти дневно, половин час преди хранене.

Херпес
Ако ви е излязъл херпес на устните, то няма да намерите по-добър лек от алоето за него. Нужни са ви листа от алое. Поставете ги за един час във фризера, след което ги нарежете и нанесете като компрес. Оставете го да стои поне 15 минути.

Псориазис
Това растение има мощен успокояващ ефект при псориазис. Нанасяйте ежедневно върху засегнатите места.

За здравето на устната кухина
Ако страдате от някакви проблеми в устната кухина и венците, можете да изплаквате устата си с алое вера и вода в съотношение 1:1.
Няма никакво съмнение, че алоето действа при всички гореизброени проблеми. То е истински дар от природата, който има широкоспектърна употреба, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар