Тази подправка е истински унищожител на мазнини
Здраве

Тази подправка е истински унищожител на мазнини

Тя е изключително богата на фосфор, калций и желязо

Може да ви звучи невероятно, но е факт, че тази подправка е истински унищожител на мазнини.

Неотдавна в Университета по медицински науки в Иран, е било проведено интересно проучване. За целта на проучването, екипът учени е събрал две фокусни групи. Всяка една от групите, е била съставена от по 44 дами с наднормено тегло.

В продължение на три месеца, двете групи дами, е трябвало да се хранят по схема, която включва до 1 200 калории дневно. Разбира се има малка разлика в дневното меню на двете групи. Тя е, че в режима на първата група, е била добавена 1 с.л. от въпросната подправка. Става въпрос за семена от кимион.

мазнини
Тя е изключително богата на фосфор, калций и желязо

Те били смесвани с нискомаслено кисело мляко и сместа била добавяна към салатите или някое от останалите ястия. В края на периода, резултатът бил наистина впечатляващ. Дамите от първата група били изгубили с 14% повече мазнини в сравнение с дамите от другата група.

Този невероятен унищожителен ефект, който семената от кимион имат върху мазнините, се дължи на фитостеролите – градивен материал на растителните клетки. Те притежават невероятната способност да понижават нивото на холестерола в кръвта.

Разбира се като всяко нещо и тя има своите противопоказания

Не трябва да се пренебрегва и фактът, че тази подправка е богата на фосфор, калций и желязо. Семената от кимион имат стимулиращо действие върху бъбреците и храносмилателния тракт. Освен това те са с изразено диуретично свойство.

Благодарение на свойствата на тези семена да подобрят и ускорят липидния метаболизъм в организма, се смята, че те са отлично средство за унищожаване на неприятните мазнини. Те не само са нелицеприятни, а и са доста опасни.

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че въпросните мазнини могат да доведат до пагубни последствия за здравето и живота. Резултатите от редица изследвания сочат, че натрупването на мазнини в коремната област е сред рисковите фактори, причиняващи сърдечносъдови проблеми, както и инфаркти.

Както вече стана ясно, за да подобрите метаболизма си и да се избавите от опасните мазнини, е нужно да консумирате само по една чаена лъжичка семена от кимион дневно.
Можете да добавяте тази подправка към ястията си. Тя може да бъде комбинирана с яйца, месо, извара, салати и дори кисело мляко.

Разбира се като всяко нещо и семената от кимион имат противопоказания. В случай, че страдате от язва на стомаха, повишена киселинност, гастрит, диабет, сърдечни заболявания или проблеми с жлъчката, най-добре е да забравите за кимиона, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар