Запознайте се с няколко малко известни факти за менопаузата
Здраве

Запознайте се с няколко малко известни факти за менопаузата

Това е действителността, колкото и да ви е неприятна и да не искате да я приемете

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че менопаузата води до редица промени в живота на жената.

Със сигурност всяка представителка на нежния пол би искала да ги избегне, но за съжаление това е невъзможно. Краят на репродуктивния живот неизбежно води след себе си и редица други промени. Може би не след дълго старият начин на живот ще започне да ви липсва, а и ще усетите, че коремът ви расте като на бременна жена.

менопаузата
Това е действителността, колкото и да ви е неприятна и да не искате да я приемете

В следващите редове ще ви запознаем със случващото се в тялото на жена, която е навлязла в менопаузата, както и защо нарастването на корема е неизбежно.

Ето и фактите за менопаузата, които са малко известни:

Всички тела стареят
Това е безспорен факт, колкото и да ви е неприятно и да не искате да го приемете. Този биологичен процес е напълно естествен и няма начин да се преборите с него. Поради тази причина би било по-добре дори и за вас, да приемете фактите. Освен това признаците на остаряване далеч не се изчерпват с бръчките около очите. Трябва да имате предвид, че органите също стареят.

Приемете случващото се за нормално, защото то наистина е такова

В първия етап от менопаузата нивата на хормоните естроген и прогестерон намаляват значително. Това е и основната причина за преобладаваща част от проблемите, които застигат дамите по време на менопаузата като нощно изпотяване, горещи вълни, внезапно сърцебиене, безсъние, вагинална сухота, проблеми с уринирането и спонтанни промени в настроението.

Мазнините – приятел на дамите
Когато яйчниците престанат да произвеждат хормона естроген, мастната тъкан започва да регулира нивото на половия хормон. Това е и причината, поради която коремът ви започва да нараства и в определен момент може да заприличате на бременна жена. Имайте предвид, че увеличаването на мастните депа в тялото на жената по време на менопаузата, е нещо съвсем нормално.

По този начин организмът ви се опитва да се справи с намаленото производство на хормона естроген. Имайки предвид фактът, че естрогенът засяга пряко наличието на някои неприятни симптоми на менопаузата, то е добре да знаете, че увеличаването на нивата му, може да ги облекчи значително.

Липсата на мазнини = липса на естроген
Липсата на мазнини по време на менопаузата несъмнено ще доведе след себе си и до липса на естроген. Това на свой ред ще засили всички онези неприятни признаци, характерни за този период. Значително по-ниското ниво на хормона естроген в организма на жената води до задържане на течности и намалява еластичността на кожата, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар