Ако имате някой от тези симптоми, посетете спешно гинеколога си!
Здраве

Ако имате някой от тези симптоми, посетете спешно гинеколога си!

Не подценявайте нито едно от тези състояния

Всяка жена е наясно, че поне веднъж на всеки шест месеца, трябва да посети гинеколога си. Ако обаче имате някой от тези симптоми, то това посещение трябва да стане незабавно.

В следващите редове ще ви разкрием някои от най-притеснителните симптоми, които трябва да ви светнат червената лампичка. В момента, в който ги забележите, си запазете най-близкия час за гинеколог и не отлагайте посещението.

симптоми
Не подценявайте нито едно от тези състояния

Ето кои са тези симптоми:

Кървене между периодите на цикъл
Не бързайте да се паникьосвате, ако забележите следи от кръв по бельото си. Въпреки това обаче, би било добре да посетите гинеколога си по най-бързия начин. Този вид изпускане може да е знак за наличието на рак на шийката на матката, особено ако вече сте преминали през менопаузата. Но пък причината за изпускането на този секрет може и да е далеч по-малко плашеща като хормонален дисбаланс например.

Промяна в цикъла
До подобен вид разстройство могат да доведат редица причини. Сред тях са цветна бременност, хранителни разстройства, кърмене, синдром на поликистозните яйчници, прекомерно физическо натоварване, възпалителни заболявания на таза и маточни фиброиди, яйчникова недостатъчност и др. Всички тези състояния са достатъчно сериозни и изискват преглед при специалист.

Не забравяйте, че трябва да посещавате гинеколога си два пъти годишно

Болка по време на интимна близост
Болката по време на интимен акт, свързан с някои нови практики, е нещо нормално. Ако обаче тя се превърне в редовно явление, със сигурност е нужно да се консултирате с гинеколог. Това може да е симптом за недостатъчно смазване, вагинизъм или вулводиния. Тези състояния може да са причинени от гъбична инфекция, маточни фиброми, STD или възпалителни заболявания на таза.

Дълги и обилни периоди на месечен цикъл
Ако месечният ви цикъл е с продължителност повече от седем дни, ако сменяте повече от една превръзка или тампон на всеки час, ако през нощта е нужно да ставате, за да сменяте превръзката, то задължително се консултирайте с лекар.
Тези симптоми може да са знак за наличието на хипотиреоидизъм, ендометриоза и дори онкологично заболяване. Може пък и да са в резултат на извънматочна бременност или спонтанен аборт. В никакъв случай не ги пренебрегвайте.

Предменструалният ви синдром е просто ужасен
При все, че на този етап причините за предменструалния синдром все още не са напълно разгадани, се смята, че колебанията на серотонина, могат да са причина за умора, желание за храна, промени в съня и чувството на депресия. Скорошно изследване сочи, че някои жени с тежък ПМС, имат недиагностицирана депресия. Консултацията със специалист в този случай, е задължителна.

Сред останалите притеснителни симптоми, са прекомерното подуване, често желание за уриниране, парещо или изгарящо уриниране, сърбеж в интимните части, болка в таза или корема, както и необичайно вагинално освобождаване, пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар