Малцина знаят, че тази подправка удължава живота и предпазва сърцето
Здраве

Малцина знаят, че тази подправка удължава живота и предпазва сърцето

Малките черни зрънца са истинско съкровище

При все, че тази подправка присъства почти във всяка кухня, малцина са тези, които са наясно с факта, че тя удължава живота и предпазва сърцето.

Оказва се, че освен, че всяка една подправка е от изключителна важност за дадено ястие, тя може да бъде и изключително полезна за здравето. Точно такъв е и случаят с въпросната подправка, за която учените твърдят, че удължава живота и предпазва сърцето.

подправка
Малките черни зрънца са истинско съкровище

Вероятно вече изгаряте от желание да научите коя е тази подправка. Е, става въпрос за добре познатият ви черен пипер.
Според диетолозите черният пипер, е изключително полезен за здравето и освен това удължава продължителността на живота.

Експертите са достигнали до този извод след провеждането на редица лабораторни тестове. Диетолозите смятат, че тази подправка ограничава значително нуждата на организма от сол. Освен това не трябва да се пренебрегва и фактът, че черният пипер има мощен противовъзпалителен ефект.

Всеки е наясно с факта, че продължителността на различните възпаления в организма, допринася за развитието на свързаните с възрастта здравословни проблеми. В резултат на тях възникват редица заболявания като артрит, проблеми с червата, деменция и дори някои видове онкологични заболявания.

Според специалистите, редовната консумация на черен пипер понижава значително риска от появата на онкологични заболявания. Освен това той подобрява паметта и концентрацията. Не трябва да забравяме, че няма по-добра комбинация от пилешка супа, черен пипер и лимон за лечение на коварния грип.

Ще останете изненадани колко много полезни свойства можете да извлечете от нея

В следващите редове ще ви запознаем с още няколко от невероятните ползи на тази подправка.

Ето защо е добре да я добавяте редовно към храната си:

Действа като естествен антибиотик
Малките черни зрънца, са изключително богати на витамин С. Той подпомага ограничаването на свободните радикали, които са основната причина за възникването на редица здравословни проблеми.

Стомашни проблеми
При все, че вкусът на тази подправка, е доста пикантен, той спомага за улесняване на смилането на храната, тъй като ускорява секретирането на солна киселина в стомаха. Това на свой ред намалява риска от появата на болести, свързани със стомаха и червата.

Незаменим лек при грип и настинки
Тази подправка е стар и изпитан метод за облекчаване и лекуване на болно гърло и кашлица, появили се в резултат на грип или настинка. Често пъти черният пипер бива добавян към редица домашни лекове, напитки и супи. Антибактериалните му свойства помагат и в лечението на респираторните заболявания.

Почистване на кожата
Не на последно място, колкото и невероятно да ви звучи, можете да използвате черния пипер и за ексфолиране на кожата. Достатъчно е да смесите две лъжици смлян черен пипер с малко зехтин или някакво етерично масло. Масажирайте нежно кожата на лицето. Можете да използвате тази маска и за зоните, в които имате целулит, пише az-jenata.bg/.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар