Натурално средство за лечение на възпалено гърло
Здраве

Натурално средство за лечение на възпалено гърло

Действа експресно и безотказно

В следващите редове ще ви разкрием изпитано натурално средство за лечение на възпалено гърло.

Предвид, че се намираме в сезона на вирусите и настинките, не е изключено още утре да се събудите с възпалено гърло и да установите, че сте болни.

Всеки е наясно с дискомфорта, който създава този проблем – съчетанието от невъзможността да преглъщате и пареща болка, не е никак приятно.
Добре е да сте наясно, че не трябва да отлагате лечението на това състояние. Колкото по-рано го започнете, толкова по-бързо ще отшуми проблемът. Дните, в които отлагате лечението не водят до нищо друго, освен до допълнително влошаване на ситуацията.

възпалено гърло
Действа експресно и безотказно

Възпаленото гърло е първият сигнал, издаващ наличието на възпалителен процес в назофаринкса. Проблемът може да бъде породен от бактериална, гъбична или респираторна вирусна инфекция. Ако в комбинация с възпаленото гърло усещате и болки в ухото, то задължително трябва да потърсите лекарска помощ.

В случай, че специалистът изключи сериозно заболяване, можете да започнете домашно локално лечение. В никакъв случай не прибягвайте до самолечение с антибиотици, тъй като крие сериозни опасности. По този начин можете да си докарате сериозни проблеми до главата.

Който и от тези лекове да изберете, няма да сгрешите

Запомнете, че лекарствата не са бонбони и всяко едно от тях има сериозни противопоказания и нежелани реакции. Затова забравете за лекарствата и се опитайте да се справите със ситуацията с помощта на изпитани рецепти от народната медицина.

При възпалено гърло или болки в гърлото, ще ви помогне добре познатото ви червено цвекло. То може да бъде открито във всеки един магазин. Нашите баби са приготвяли „специален коктейл за изплакване“, когато са били измъчвани от възпалено гърло, болки в гърлото и хрема.

Ето и рецептата, по която да си приготвите вълшебния лек от червено цвекло, който действа 100%:
Смесете 100 мл. сок от червено цвекло с 1 ч.л. сок от чесън и 1 с.л. сок от кромид лук. Добавете и 100 мл. топла преварена вода. Правете гаргара с тази смес на всеки три часа.

При вирусен фарингит смесете 100 мл. топъл сок от червено цвекло с 2 с.л. прясно изцеден сок от лимон. Правете гаргара с тази смес по 5-6 пъти на ден.

При хроничен тонзилит се смесват 200 мл. топъл сок от червено цвекло с 1 ч.л. тинктура от прополис. С тази смес се прави гаргара поне по три пъти на ден.

За да се избавите от неприятната продължителна хрема, е нужно да смесите равни количества сок от цвекло и топла преварена вода. От получения разтвор капвайте по 4 капки във всяка ноздра по 3-4 пъти на ден. Ще останете изненадани от експресния ефект, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар