Топ 3 на натуралните слабителни, с които ще забравите за коварния запек
Здраве

Топ 3 на натуралните слабителни, с които ще забравите за коварния запек

Той може да ви причини много сериозни здравословни проблеми

Всяка пета жена бива измъчвана от коварния запек, който причинява подуване на корема и създава сериозен дискомфорт.

Специалистите твърдят, че около 1/5 от населението в световен мащаб се сблъсква постоянно с това нарушение на храносмилателния тракт, наречено „запек“. При все, че някак си не е прието да се говори на глас за този проблем, той създава редица неудобства.

запек
Той може да ви причини много сериозни здравословни проблеми

Давате ли си обаче сметка, че дискомфортът, който създава наличието на запек, всъщност е най-малкият ви проблем. Той е едва върхът на айсберга. Факт е, че това състояние води до редица усложнения, които могат да ви вкарат в болница и да се наложи доста продължително лечение.

Обикновено запекът засяга основно възрастните хора, които водят заседнал начин на живот, приемат твърде малко вода, консумират храни с ниско съдържание на фибри и приемат лекарства, които допълнително утежняват ситуацията. Когато проблемът се превърне в хроничен, то трябва да сте наясно, че сте само на крачка разстояние от интоксикацията.

Ако това трябва да се обясни нагледно, то нещата стоят по следния начин: фекалните маси се абсорбират в стените на червата, а от там попадат в кръвта и се разпространяват почти скорострелно в тялото ви. Звучи отвратително, нали? Но за съжаление това е самата истина.

Този проблем засяга около 1/5 от населението в световен мащаб

Това пък на свой ред води до бързо отслабване на защитните реакции на организма. В такъв случай потърпевшият става изключително податлив на вируси и започва да страда от почти постоянно главоболие.

За да избегнете задълбочаването на проблема, е добре да прибегнете до употребата на някое от тези натурални средства:

Ленено семе
Слузта, съдържаща се в лененото семе има слабително действие. Достатъчно е да смесите 2 с.л. ленено семе с 1 ч.ч. вода. Тази смес трябва да бъде разделена на две дози. Едната от тях приемайте сутрин на празен стомах, а другата – вечер, преди лягане.

Сини сливи
Яжте редовно сини сливи, за да избегнете неприятния запек. Сушените сини сливи съдържат солидно количество неразтворими влакна, които гарантират нормалното функциониране на червата. Достатъчно е да приемате по 6-7 сушени сини сливи на ден или пък да пиете нектар от сини сливи. Която и от двете алтернативи да изберете, няма да сгрешите.

Рициново масло
Рициновото масло е продукт, който може да бъде открит във всяка аптека. То обгръща стените на червата и предпазва от храносмилателни проблеми и запек. За да се избавите от запека, е достатъчно да добавяте по 1 ч.л. рициново масло към 250 мл. сок от боровинки или портокалов сок. Разбъркайте добре и го приемете сутрин на празен стомах. Можете да сте сигурни, че ефектът няма да закъснее, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар