Тези изпитани трикове ще ви предпазят от грипа (I част)
Здраве

Тези изпитани трикове ще ви предпазят от грипа (I част)

Гаргарата с хладка солена вода е един от най-лесните начини за защита

В този материал ще ви запознаем с някои изпитани трикове, които гарантирано ще ви предпазят от грипа.

Те при всички положения ще са ви от полза като се има предвид, че сезона на грипа вече чука на вратите ни. Според специалистите грипът ще ни връхлети още през този месец. Ще върлуват четири щама. Два от тях вече са познати – „Мичиган“ и „Пукет“. Новите са „Сингапур“ и „Колорадо“.

грипа
Гаргарата с хладка солена вода е един от най-лесните начини за защита

Ето и кои са най-често използваните средства за профилактика на грипа, които всъщност се оказват много по-ефективни, отколкото очаквате:

Сън
Достатъчно е да недоспите само два-три дни, за да се превърнете в лесна жертва на грипната вълна. Това ще доведе до невъзможност организмът да работи на пълни обороти точно когато най-много се нуждае от това, за да се справи с вируса.

Гаргара
Гаргарата с хладка солена вода е била традиционен лек през миналия век. При това доста ефикасен. Употребата на този метод обаче получи тласък, след като се появиха и научни аргументи в тяхна подкрепа. По този начин ще поддържате гърлото добре хидратирано, а това ще намали риска за проникване на невидими болестотворни агресори през сухата лигавица.

Всяко едно от тези средства би ви било от полза

Чесън
Едва ли някой има съмнение, че чесънът е един от най-мощните естествени антибиотици. Ще бъде груба грешка, ако пренебрегнете невероятните му свойства. Именно на него можете да заложите спокойно при каквито и да било неразположения, в това число грип и простуда. Той е изключително ефикасен и в борбата с гъбички, бактерии и други заболявания.

Факт е обаче, че ако просто изядете скилидка чесън, това няма да е достатъчно, за да се предпазите. За да извлечете максимален ефект от него, е необходимо да го подпомогнете. Всичко, което трябва да направите е да счукате чесъна и да му осигурите 5-минутен достъп с въздуха. Това ще спомогне за образуването на алицин – веществото, което се смята за най-силното оръжие срещу вируси, гъбички, бактерии, грип и др.

Също толкова ефикасно би било и са намачкате, а не да нарежете няколко скилидки чесън и да ги потопите във вода. Оставете ги да престоят 20-30 минути, след което изпийте водата. Имайте предвид, че чесновият „сироп“, е доста агресивен за стомаха и в никакъв случай не трябва да го приемате на гладно.

Хора с хронични заболявания на стомаха, планирани операции, бременни и деца, е нужно да се консултират с лекар, преди да прибегнат до употребата на този метод, пише 24chasa.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар