Тези изпитани трикове ще ви предпазят от грипа (II част)
Здраве

Тези изпитани трикове ще ви предпазят от грипа (II част)

Всяко едно от тези средства действа безотказно

В първата част на този материал ви запознахме с част от изпитаните трикове, които ще ви предпазят от грипа.

В следващите редове ще ви запознаем с още някои от тях. Както вече стана ясно, специалистите алармираха, че новата грипна вълна ще ни застигне още през този месец. Ако се опасявате грипът да не почука и на вашата врата, то е добре да вземете предпазни мерки.

грипа
Всяко едно от тези средства действа безотказно

Ето кои са изпитаните трикове, които могат да ви спасят от грипа:

Билков чай + перга
През студените месеци от годината сякаш всеки от нас посяга инстинктивно към топлите напитки. Имайте предвид, че сладките, млечните и богати на кофеин напитки, не са подходящи. Отличен избор за сметка на това, са билковите чайове, но без захар.

Сред чайовете, които ще са ви от огромна полза за предпазване от грипа, са лайка, липа, мащерка, жълт кантарион, бял равнец, риган и коприва. За да подобрите вкуса им, можете да добавите мед или перга (естествен продукт, микс от мед, прашец, малки количества восък и ензими, влагани по естествен начин от пчелите). Добавя се едва след като чаят се поохлади. Само така ще усетите сладостта на меда и същевременно ще запазите полезните му съставки.
Подобие на перга, което ще подсили имунната ви система, можете да си приготвите от чист пчелен мед и прашец.

На което и от тези средства да заложите, няма да сгрешите

Канелата също е от огромна полза за имунната система. Наред с противовирусните си свойства, ароматната кора ще ви защити и косвено като поддържа тонуса и настроението ви. За да извлечете този ефект, е нужно да забъркате ½ ч.л. канела на прах със същото количество пчелен мед. След това разтворете сместа в топла, но не гореща вода. Отпивайте бавно и на малки глътки. Този лек е особено подходящ при дискомфорт на дихателните пътища, гадене и температура.

Пчелен клей (прополис)
Смята се, че прополисът също е ефикасно средство за предпазване от грипа, наред с останалите пчелни продукти. Той подкрепя кръвните клетки и убива патогените в организма. Можете да взимате капсули, готова тинктура или пък да си го приготвите у дома, не е никак трудно.

Черен бъз
Всеизвестен факт е, че плодовете на черния бъз са мощно имунозащитно и общоукрепващо средство. През зимния период се използват под формата на сушени плодове, сиропи или желета. Трябва да сте особено внимателни с дозите, тъй като при предозиране може да възникнат проблеми. Поради тази причина е най-добре да се обърнете за консултация към специалист, пише 24chasa.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар