Тази ефективна детокс диета ще подсили имунитета ви (II част)
Здраве

Тази ефективна детокс диета ще подсили имунитета ви (II част)

Зелето пречиства отлично черния дроб и кръвоносните съдове

В първата част на този материал ви запознахме с множеството ползи от тази ефикасна есенна диета. Разбира се освен всичко друго тя ще подсили и имунитета ви.

Ето кои са и останалите плодове и зеленчуци, които трябва да включите в детокс диетата за подсилване на имунитета:

имунитета
Зелето пречиства отлично черния дроб и кръвоносните съдове

Цвекло
То също е сред есенните зеленчуци, които са от огромна полза за организма. Изключително богато е на растителни пигменти (беталини). Именно на него дължи и ярките си нюанси. Освен всичко друго те притежават мощни противогъбични и противовъзпалителни свойства. Тези вещества спомагат и за възстановяването на клетъчната структура на черния дроб, пречистват червата, жлъчните пътища и организма като цяло. Като бонус то ще изчисти и кожата ви. Не е препоръчително обаче да го използвате като маска. Най-добре е да го консумирате поне 4 пъти седмично.

Зеле
Този зеленчук пречиства отлично черния дроб и кръвоносните съдове. Зелевият сок пък е изключително полезен при заболявания на стомашно-чревния тракт. Можете да си направите обикновена зелева салата, към която да добавите настъргана ябълка. Със сигурност няма да съжалявате.

Всяко едно от средствата действа безотказно

Ябълки
За къде без тях, щом става въпрос за полезни плодове и зеленчуци? Този плод е истинска витаминозна бомба. Витамин С, е витаминът отговорен за имунитета. Той е от особена важност през есенния период. Освен това ябълките за изключително полезни за представителите на силния пол, тъй като възстановяват силите след физическо натоварване. Това се дължи на факта, че в тях се съдържа солидно количество органични киселини.

Да не забравяме и за солидното количество пектин и неразтворими влакна, които се съдържат в ябълките. Те абсорбират токсините и по този начин спомагат за прочистването на червата. Калцият и магнезият пък са от огромна полза за хората в напреднала възраст, тъй като спомагат за намаляване на риска от развитие на остеопороза.

Сливи
Този плод се слави с високото съдържание на фибри, калий и антиоксиданти. Те спомагат отлично за пречистването на бъбреците. Пресните сливи са и един от най-добрите лекове за справяне с неприятния запек.

Чесън и кромид лук
Едва ли има човек, който да не е наясно, че чесънът и кромид лукът притежават мощни антибактериални свойства. В този ред на мисли те са отлично средство за защита на организма от различни вируси, бактерии и чревни паразити. Освен това чесънът спомага за изчистването на артериите от холестеролни плаки и понижава кръвното налягане.

Пипер
Не на последно място в есенното ни меню, трябва да присъстват и чушките. Те са изключително богати на витамините А и С и подобряват функцията на червата и задстомашната жлеза (панкреаса), пише jenata.blitz.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар